Meikki ruskeille silmille ja silmälaseja käyttävälle

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia neuvoo muun muassa, kuinka piilottaa arpi kasvoilta ja minkälainen meikki sopii ruskeille silmille ja silmälaseille.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Meikki ruskeille silmille ja silmälaseille

Minkälainen meikki sopisi ruskeille silmille ja silmälaseille? Silmälasini ovat ulkopinnaltaan ruskeat ja sisältä turkoosit.

Riian vastaus:

Käytä mielikuvitustasi ja meikkaa reilusti ja vahvastikin. Ruskeille silmille sopivat luumun, kanervan ja roosan sävyt. Kulta ja pronssi sekä ihana turkoosi sopivat myös silmillesi. Testaa vaikka uuden Creative Eyes Chantall Thomas -kokoelman luomivärisävyä 27 Bleu Desire. Voit levittää sen koko liikkuvalle luomelle ja häivyttää utuiseksi. Rajaa silmät tummanruskealla kajalilla ja lisää maskara.

Nuoren tytön meikki

Moi! Olen 12-vuotias tyttö ja haluaisin tietää millaista meikkiä minun kannattaisi käyttää. Hiukseni ovat punertavat ja ihoni on hyvässä kunnossa ja se on aika vaalea. Kun laitan kajalia tai eyelineria silmäni alkavat heti vuotaa, koska ne ovat niin herkät. Kajali valuukin heti pois silmistäni. Mitä meikkejä suosittelet minulle?

Riian vastaus:

Heippa! Koska olet nuori ja ihosi hyvässä kunnossa, sinulle riittää kevyt ja raikas meikki. Himmennä mahdollista kiiltoa iholtasi Ideal Finish -kivipuuterilla. Sipaise poskille punaa Stay Real Blush poskipunasta Shades of Rose 01.

Unohda rajaus ja panosta ripsiväriin. Kaikki Nivean maskarat sopivat myös herkille silmille. Punaa huulet ihanalla kiillolla, testaa vaikka Volume Shine Wonder Full huulikiillon sävyä 03 Copper.

Ripsiväri taivutetuille ripsille

Olen 39-vuotias nainen ja ongelmana on, etten löydä hyvää sopivan kuivaa ripsiväriä taivutetuille ripsille. Silmäni eivät kestä vedenkestävää ripsiväriä, jolla saan ripseni pysymään kauniissa taivutetussa asennossa. Olen myös kokeillut taivuttaa ripsiä ripsivärin laiton jälkeen, mutta tulos ei ole hyvä. Olisiko vinkkiä kuinka onnistuisin?

Riian vastaus:

Suosittelen sinua kokeilemaan Nivean Eyes Wide Open Mascaraa. Se taivuttaa ripset kaareviksi ja kohottaa katsetta. Se ei ole laadultaan liian kostea, vaan aavistuksen voidemainen. Se on helppo levittää ripsiin, ei paakkuunnu ja kääntää ripset ilman ripsentaivuttajaakin.

Perusmeikki arkeen

Hei! Olen 17-vuotias nuori nainen ja haluaisin saada kasvoni näyttämään kauniimmilta. En meikkaa kovin usein enkä oikein osaakaan meikata, mutta haluaisin osata tehdä itselleni perusmeikin kouluun ja arkeen. Minulla on ruskeat hiukset ja vihreät silmät. Kiitos, jos jaksat vastata tähän!

Riian vastaus:

Kiva perusmeikki syntyy kuulaalla meikkipohjalla ja hennolla meikillä.

Hanki helppo pohjustustuote, kuten Nivean Stay Real Compact Foundation -meikkipuuteri. Selviät sillä yksinään, eli et tarvitse erikseen meikkivoidetta ja puuteria. Kasvoille raikasta hehkua antaa Stay Real Terra Powder aurinkopuuteri, jota voit sipaista joko koko kasvoille tai poskipunan tavoin poskipäille.

Halutessasi voit korostaa silmiä Creative Eyes Trio paletin 817 Sienna ruskeilla luomivärisävyillä. Lisää lopuksi kerros ripsiväriä silmiin ja punaa huulet fiiliksen mukaan. Ihania muodikkaita kiiltopuna sävyjä löydät Nivean Volume Shine Ultra Glossy -laadusta.

Meikkituotteita nuorelle tytölle

Hei! Minkälaista puuteria suosittelet 12-vuotiaalle? Millä saa luonnollisen näköisen ihon? Entä mitä ripsiväriä suosittelet, joka erottelee hyvin? Mitä voin tehdä tummille silmänalusilleni? Ne ovat joka aamu todella tummat, yritän peittää niitä puuterilla ja meikkivoiteella.

Ihoni on normaali, mutta minulla on pari finniä. Miten ja millä peitän ne? Minulla on jo Nivean Sos-Stick ja puhdistusgeeli sekä kuorintageeli. Kuinka usein pitäisi käyttää kuorintageeliä? Käytän sitä nyt kerran viikossa.

Riian vastaus:

Testaa kasvomeikiksi Nivean Young sarjan Be Beautiful! Tinted Moisturizer sävyttävää kosteusvoidetta. Se jättää iholle mattaisen pinnan, ja uskon ettet tarvitse sen päälle enää puuteria. Jos ihosi kuitenkin kiiltelee, valitse Ideal Finish puuterista ihon väriisi sopiva sävy.

Tummille silmänalusille kannattaa testata Perfect Cover valoa heijastavaa peitevoidetta. Saat sillä myös peitettyä ne parit näpyt kasvoiltasi.

Kuorintaa suosittelen käyttämään max. kerran viikossa, samoin naamioita. Muista myös huolellinen päivittäinen puhdistus ja hyvä kosteutus, ja ihosi pysyy kunnossa!

Peitevoiteen sävyn valinta

Heips, kaipaisin apua tummia silmänalusia peittävän Perfekt Cover -peitevoiteen sävyvalintaan. Ihoni ja hiukseni ovat vaaleat, mutta silmänaluset ovat hyvin tummat.

Riian vastaus:

Valitse Perfect Cover peitevoiteesta tummempi, medium-sävy. Sekin on hyvin vaalea, mutta aavistuksen lämpimämpi sävyltään kuin vaalein sävy light. Saat sillä peitettyä tummuutta silmien alta erinomaisesti. Levitä peitevoiteen päälle vielä ohuen ohut kerros puuteria.

Arpi piiloon

Hei! Minulla on kasvoissa muutama pieni punainen "arpi". Onko mitään keinoa saada arvet tasoittumaan? En haluaisi jatkuvasti käyttää paksua meikkiä peittääkseni arvet. Muuten ihoni on normaali ja hoidan sitä aamuin illoin.

Riian vastaus:

Käy kosmetologilla näyttämässä ihoasi ja kysy ammattilaiselta olisiko jokin hoito mahdollinen, jolla arpia saisi vaalennettua. Uskoisin että löydät avun muutamalla oikeanlaisella sarjahoidolla.

Meikki peittää toki myös arpia, mutta liian paksu pohja ei näytä kivalta. Levitä siis ensin meikkivoide ohuesti koko kasvoille ja taputtele sitten Stay On Cover Stick -peitevoidetta paikallisesti arpien päälle ja puuteroi kevyesti.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Lue myös:

    Uusimmat