Megan luuli odottavansa esikoistaan – kuulikin lääkäriltä hirveän uutisen: "Minkä ajattelin olevan vauva, olikin oikeasti kasvain"

5:18

23-vuotias nainen luuli odottavansa ensimmäistä lastaan. Pitkään odotettu "vauva" paljastui kuitenkin kohtusyöväksi. Tapauksesta uutisoi brittilehti Daily Mail.

Millainen yhteys syövällä ja ravinnolla on? Katso yllä oleva video!

Belfastista kotoisin oleva Megan sai kuulla juuri ennen joulua viime vuonna olevansa raskaana. Megan ja aviomies Jake, 23, olivat onnensa kukkuloilla.

Onni kuitenkin loppui lyhyeen, kun Megan alkoi kärsiä voimakkaasta pahoinvoinnista. Kymmenennen raskausviikon kohdalla nainen alkoi kärsiä kovasta verenvuodosta ja hänet kiidätettiin sairaalaan.

– Sillä hetkellä, kun he käänsivät ultraäänikuvan ruudun poispäin minusta, tiesin, että jokin oli pahasti pielessä, Megan kertoo Daily Mailille.

"Vauva" olikin kasvain

Lääkäri kertoi Meganille, ettei kohdussa ollut vauvaa. Järkyttynyt äiti sai kuulla kärsivänsä rypäleraskaudesta, istukan sairaudesta.

– En voinut uskoa, että se, minkä ajattelin olevan vauva, olikin oikeasti kasvain, joka kasvoi sisälläni.

Rypäleraskaus on istukan sairaus, jossa istukan nukkalisäkkeet turpoavat rakkulamaisiksi. Kohdussa on vain lisäkkeitä, ei sikiötä. Noin yksi tuhannesta raskaudesta on rypäleraskaus. Riskitekijöitä ovat korkea tai matala ikä sekä aiempi rypäleraskaus. Hoitamattomana sairaus voi tunkeutua kohtulihakseen.

Lähde: Terveyskirjasto

Megan joutui kohdun imutyhjennykseen, jossa kasvain poistettiin. Rypäleraskauteen liittyy riski, että lisäkkeet jatkavat kasvuaan, joten Megan joutui tarkkailuun. Pelko kävi toteen.

– Kun kuulin uutiset, minä vain hajosin. Olin kauhuissani siitä, mitä sisälläni oli. Lääkärit uskoivat, että se on syöpää ja halusivat aloittaa kemoterapian saman tien, Megan sanoo.

Haave perheestä pysyy

Helmikuussa alkanut kahdeksan viikon rankka hoito on nyt päättynyt. Viime viikolla Megan on saanut terveen paperit: syöpä on nyt voitettu.

Kokemus ei ole saanut Megania luopumaan vauvahaaveestaan, vaan puolen vuoden päästä suunnitteilla on uudestaan yrittää hankkia perheenlisäystä.

– Vauvamme menettäminen oli järkyttävää, mutta nyt odotamme innolla sitä, että yritämme uudestaan ja perustamme perheen, Megan päättää.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja