Medvedev haukkuu tekoälyä pelkuriksi

Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev närkästyi tekoälylle, koska se ei osannut antaa Venäjän linjausten mukaisia vastauksia kertoo Institute For The Study Of War (ISW).

Dmitri Medvedev moitti Yandexin Alisa-puheavustajaa (verrattavissa Amazonin virtuaaliavustaja Alexaan) "pelkuriksi", koska se ei antanut hänen haluamiaan vastauksia kysymyksiin Yhdysvaltojen laista, joka hyväksyy Venäjän ulkomaisten omaisuuksien takavarikoinnin ja Ukrainan väitetyistä natsimonumenteista. 

ISW:n mukaan Medvedev ehdotti, että Yandexin oletettu haluttomuus vastata näihin kysymyksiin heikentää suuresti luottamusta Yandexin tuotteisiin. 

Lisäksi se voisi Medvedevin mielestä antaa perusteet Venäjän hallitukselle tunnustaa Yandexin palvelut "puutteellisiksi" ja jopa nimetä Yandexin nykyiset johtajat "ulkomaisiksi agenteiksi." 

ISW:n mukaan venäläinen uutislehti RBK raportoi, että Venäjän viranomaiset ovat aiemmin jättäneet valituksia vastaavia suuria kielimalleja vastaan, koska ne eivät tuottaneet riittävän isänmaallisia vastauksia. 

Katso myös: 

Erottaako asiantuntija aidon ja tekoälyn luoman videon? 8:09

Erottaako asiantuntija aidon ja tekoälyn luoman videon?

Lue myös:

    Uusimmat