F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

McLarenin superlahjakkuus ollut paha pettymys – tallipäällikkö löysi syyn vaisuudelle

0:15

McLarenin urheilutoimenjohtaja Eric Boullier uskoo tallin toisen kisakuljettajan Stoffel Vandoornen etsivän vielä tasoaan F1-sarjassa. Lahjakkaan belgialaisen pääsemistä kärryille on vaikeuttanut Boullierin mielestä hänen aiemmat kokemuksensa muissa kilpaluokissa.

25-vuotias Vandoorne on niittänyt menestystä kaikissa ajamissaan formulasarjoissa. Kirkkaimpina kruunuina toimivat GP2-sarjan ylivoimainen mestaruus 2015 sekä Formula Renault 3,5 -litraisten kakkossija 2013. Taidoista kertoo paljon se, että Vandoorne on pystynyt voittamaan osakilpailun jokaisessa osallistumassaan sarjassa.

F1-ura lähti sensaatiomaisesti käyntiin miehen ajaessa pisteille heti uransa ensimmäisessä kilpailussa. Tuo upea suoritus tapahtui kuitenkin viime vuonna miehen tuuratessa sairaslomaillutta Fernando Alonsoa Bahrainissa. Vandoorne osoitti kuitenkin kaikille taitonsa nousten espanjalaisen tallikaveriksi täksi kaudeksi.

Tulevaisuuden supertähtenä pidetty Vandoorne on ollut alkukaudesta suurissa vaikeuksissa. Hondan jatkuvat murheet ovat vaikeuttaneet ehjien kisaviikonloppujen läpivientiä, mutta erityisen huolestuttavaa on ollut Vandoornen vaisu vauhti Alonsoon nähden. Lahjakkaan kuljettajan sädekehä on saanut suuria lommoja Alonson pystyessä ajamaan varsinkin aika-ajoissa erinomaisesti, samalla kun Vandoornella on ollut suuria ongelmia päästä läpi edes session avausosiosta. Alonso on ollut aika-ajoissa keskimäärin massiiviset 0,6 sekuntia tallikaveriaan nopeampi.

Viitteitä paremmasta saatiin edelliskisassa Monacossa, jossa Vandoorne ajoi itsensä aika-ajojen päätösosioon. Suoritus ei ollut kuitenkaan täydellinen, sillä mies rysäytti ulos nopean kierroksensa jälkeisellä kierroksella. Kaiteet kutsuivat myös sunnuntain kilpailussa, belgialaisen ajaessa pistesijalla.

Boullierin mielestä Monacon tasonnosto oli seurausta keskustelusta, jonka tallijohto kävi kuljettajansa kanssa Espanjan GP:n jälkeen.

- Pienemmissä luokissa auto on kaikilla samanlainen, joten kuski muokkaa ajotyyliään autolle sopivaksi. F1:ssä tilanne on puolestaan erilainen, sillä auto muuttuu joka kisan välillä. Formuloissa aiemmista luokista opittu ajotapa ei enää toimi. Kuljettajan täytyy olla näiden autojen kanssa joustavampi, Boullier toteaa Autosportille.

Talli ja kuljettaja ovat tehneet kovasti töitä, jotta Vandoorne pääsisi paremmin sinuiksi autonsa kanssa. Boullier uskoo sen auttavan kuljettajaa osoittamaan todellisen lahjakkuutensa.

- Hän oppii koko ajan. Tallin täytyy muokata autoa ja säätöjä siihen suuntaan, että ne vastaavat hänen luontaista ajotyyliään. Mutta hänen on myös opittava samalla ajamaan laajemmalla vaatimustasolla.

1:06

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja