McLarenin lakimies vaatii mestaruutta Hamiltonille

McLaren-tallin lakimies vaati torstaina kokoontunutta vetoomustuomioistuinta nostamaan McLaren-kuljettaja Lewis Hamiltonin Brasilian GP:n tuloksissa neljänneksi ja näin ollen Räikkösen tilalle kauden 2007 F1-maailmanmestariksi.

Lakimies Ian Millerin mukaan Hamiltonin edelle Brasiliassa sijoittuneet BMW Sauber ja Williams -tallien autot rikkoivat sääntöjä ja saivat rikkeestä hyötyä.

- Periaate on selvä. Jos rike tapahtui, se oli suorituskykyä parantava. Sanktio tässä tapauksessa on valitettavasti hylkääminen.

McLaren-juristi kehotti asian ratkaisevia neljää riippumatonta tuomaria unohtamaan mahdollisen vaikutuksen maailmanmestaruuteen asiaa puntaroidessaan.

- Pyydän teitä lähestymään asiaa, kuin kyseessä olisi mikä tahansa talli missä vaiheessa kautta tahansa, Miller vetosi tuomioistuimeen.

- Aiemmin joka kerta hylkäyksien tapahtuessa myös loppusijoitukset on muutettu. Pyydämme teitä ainoastaan tekemään sen, mikä normaalisti tapahtuu.

Muiden tapaukseen liittyvien tallien juristit esittelevät omat kantansa myöhemmin.

Käsittelyn ensimmäinen tunti käytettiin sen pohtimiseen, oliko valitus käsittelyyn kelpaava. Yhdysvalloista, Portugalista, Kreikasta ja Tshekistä tulevat tuomarit eivät ole vielä päättäneet tästä kysymyksestä.

FIA:n edustajan mukaan koko tapauksesta on odotettavissa päätös perjantaina.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat