McDonald's pudotti uutispommin Yhdysvalloissa

McDonald's ilmoitti torstaina tarjoavansa tästä lähtien ainoastaan ekologisesti tuotettua MSC-sertifioitua kalaa ketjun ravintoloissa Yhdysvalloissa.

Kansainvälinen pikaruokajätti McDonald's pudotti amerikkalaismedioiden mukaan melkoisen uutispommin ilmoittaessaan uudesta linjauksestaan tarjota ainoastaan MSC-sertifioitua kalaa Yhdysvalloissa. McDonald'sista tuli näin ensimmäinen ketjuravintola Yhdysvalloissa, joka on sitoutunut ekologisesti ja kestävällä tavalla pyydystettyyn kalaan jokaisessa toimipisteessään.

McDonald's-ravintoloita on Yhdysvalloissa yli 14 000 ja jokaisen ravintolan kalatuotteisiin tulee nyt sininen MSC-ekomerkintä. MSC eli Marine Stewardship Council on riippumaton, voittoa tuottamaton organisaatio, joka ylläpitää sertifiointijärjestelmää kala- ja äyriäistuotteille. WWF:n mukaan MSC:n tavoitteena on vähentää ylikalastusta eli luonnonvarojen kestämätöntä käyttöä. MSC-sertifikaatti pyrkii takaamaan sertifioitujen tuotteiden ekologisuuden asettamiensa ympäristönormien kautta.

Huffington Postin mukaan McDonald's on ilmoittanut myös tavoitteista siirtyä jossain vaiheessa kokonaan luomulihaan, mutta tällä hetkellä lihan saatavuus ei ole vielä riittävä ketjuravintolalle.

Euroopassa kalapihvit jo sertifioituja

Suomen McDonald'sin mukaan Suomessa tarjolla oleva kalapihvi valmistetaan MSC-sertifioidusta Itämeren turskasta. Vuodesta 2011 alkaen kaikissa Euroopan McDonald’s-ravintoloissa myytävät kalahampurilaiset ovat ketjun mukaan sisältäneet ainoastaan MSC:n sertifioimaa kalaa.

McDonald’s on Euroopassa sertifioinut lisäksi koko kalan hankintaprosessinsa MSC:n Chain of Custody –standardin mukaiseksi.

– Olemme ensimmäinen sertifioitua valkoista kalaa tuotteissaan käyttävä yritys toimialallamme, McDonald'sista kerrotaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja