Max Verstappenin olemus ennakoi ikävyyksiä Mercedekselle – puhuuko tässä todella sama kiivas Red Bull -kuski?

0:55
Max Verstappen on kasvanut harppauksin, kun Red Bull on noussut Mercedeksen rinnalle F1-sarjan kärkitaistossa. Se kuuluu myös hänen haastatteluissaan.

Max Verstappenia näkee harvoin tyytyväisenä suoritukseensa, jos voitto tai paalupaikka on jäänyt saavuttamassa. Lauantaina hän oli kuitenkin epäilyttävän tyytyväinen kakkossijaansa Espanjan GP:n aika-ajoissa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Ranskan GP 18.-20.6.
Su: Ranskan GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Verstappen näytti aika-ajon edetessä, että Red Bullin vauhti riittäisi kukistamaan Mercedeksen jopa varsin selvästi. Päätösosiossa Lewis Hamilton onnistui kuitenkin iskemään tauluun vaivaiset kolme sadasosaa Verstappenia paremman ajan, mikä toi brittikuskille uran 100. paalupaikan.

Tavallisesti Verstappen olisi varsin turhautunut vastaavassa tilanteessa, mutta Valtteri Bottaksen lyöminen kymmenyksellä näytti nyt riittäneen hollantilaiselle. Hän ei heti osannut sanoa, missä tarvittavat sadasosat Hamiltonia vastaan menivät.

– En tiedä, eikä sillä ole väliä. Se oli hyvä aika-ajo, Verstappen kommentoi.

– Tiedämme, että heidän lyömisensä on vaikeaa täällä, mutta se, että voin päästä noin lähelle heitä, voin olla siihen todella tyytyväinen.

– Tein mielestäni todella hyvät kierrokset, mutta täytyy myös pystyä hyväksymään, milloin se ei riitä. Tänään se ei ihan riittänyt. Onnistuin silti pusertamaan heidän väliinsä, Verstappen muistutti.

Nyt Verstappenilla on kuitenkin hallussaan paikka eturivissä. Barcelonassa ohittaminen on erittäin vaikeaa, joten lähtö tulee ratkaisemaan paljon. Siinäkin normaalisti äkkipikainen kuski aikoo olla järkevä.

7:32
Lewis Hamilton, Max Verstappen ja Valtteri Bottas lehdistötilaisuudessa Espanjan GP:n aika-ajojen jälkeen.

Red Bullin kisavauhti vaikutti perjantain harjoitusten perusteella varsin hyvältä, joten hihassa saattaa olla vielä ässä Mercedestä vastaan.

– Sitä on tietysti aika vaikeaa ennustaa, mutta me olimme aika hyviä pitkillä vedoilla, vaikka hekin näyttävät vahvoilta. Olen silti aina positiivinen, että pystymme ajamaan hyvän kisan, Verstappen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja