Max Verstappen kritisoi F1-sarjan nykytilaa: “Voimme yhtä hyvin laittaa robotin autoon”

5:17
Videolla C Moren F1-studio kävi läpi kuninkuusluokan kuskirulettia.

Kuljettajien mielipiteille ei anneta riittävästi painoarvoa päätettäessä F1-sarjan tulevista säännöistä, kritisoi Red Bull -kuljettaja Max Verstappen.

Ferrari-kuljettaja Sebastian Vettelin Montrealissa saama aikasakko on sähköistänyt keskustelua formulasarjan nykytilasta. Verstappen katsoo, ettei kuljettajien sana paina riittävästi kauden sarjan sääntömuutoksista päättävien tahojen keskuudessa.

– Kaikki puhuvat tietenkin omasta puolestaan. Mercedes haluaa hyvin vähän muutoksia, mutta talli heidän takanaan haluaa erilaisia sääntöjä. Sen jälkeen asiakastallit tulevat mukaan kuvaan. Mukana on niin paljon politiikkaa, Verstappen kommentoi hollantilaiselle De Telegraaf -sanomalehdelle.

– Meillä ei ole siihen mitään sanottavaa. Tilanne on ollut aina sellainen ja kiinni isoista pomoista. Yritämme tuoda esiin omat tarpeemme, kuten muutama vuosi sitten, kun autot olivat hitaita ja niissä ei ollut tarpeeksi pitoa.

– Sen jälkeen siirryimme näihin leveämpiin autoihin, joissa on enemmän downforcea, mutta nyt menetämme enemmän aikaa, kun ajamme jonkun toisen perässä, Verstappen jatkoi.

Hollantilaiskuski muistuttaa, että autourheilun kuninkuusluokan tulisi ennen kaikkea tarjota faneilleen hyvää viihdettä.

– Teemme uusia rataennätyksiä kaikkialla, mutta mielestäni tässä ei ole kyse pelkästään siitä. Jos haluamme vain nopeampaa ja nopeampaa kilpailua, niin voimme yhtä hyvin laittaa robotin autoon. Kilpailun täytyy olla faneille hauskaa, Verstappen alleviivasi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja