Max Verstappenin korvaajaksi olympiasankari – illan F1-kisan kuskikaartista tihkuu mielenkiintoisia tietoja

Sunnuntai-iltana käynnistyvässä F1-virtuaalisarjassa tallit ajavat vastakkain eSportsin keinoin oikeiden kisojen ollessa tauolla koronaviruksen takia. Ensimmäisenä vuorossa oleva Bahrainin kisa on seurattavissa C More Maxilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

Tapahtumaan on luvattu mukaan myös oikeita kisakuskeja, mutta ainakaan Red Bullin ja Ferrarin riveissä ei todellisia kuskeja nähdä.

Red Bull on hankkinut Max Verstappenin ja Alexander Albonin korvaajaksi entisen kilpapyöräilijän Chris Hoyn, jolla on palkintokaapissaan kuusi ratapyöräilyn olympiakultaa.

Hoy, 43, on vaihtanut pyöräilyuransa jälkeen moottoriurheilun pariin. Hän voitti vuoden 2015 Le Mans -sarjan ja osallistui myös Le Mansin 24 tunnin kilpailuun.

Hänen rinnallaan Red Bullilla kisaa itävaltalainen Phillip Eng, joka kilpailee BMW:n tallissa WeatherTech SportsCar -sarjassa Yhdysvalloissa.

GP Blog -sivuston mukaan Ferrarin autoa ajaa Mika Salon suojattina SMP Racingissa ajanut venäläislupaus Robert Shwartzman, joka voitti viime kaudella F3-luokan mestaruuden. Toista autoa ajaa toinen Ferrari-akatemian suojatti Dino Beganovic.

Ennakkotietojen mukaan ainakin McLarenin Lando Norris ja Williamsin Nicolas Latifi olisivat todellisista kisakuskeista lähdössä mukaan. Myös viime kauden F1-kuski Nico Hülkenberg sekä nykyisin Mercedeksen Formula E -kuskina työskentelevä Stoffel Vandoorne ja kehityskuljettaja Esteban Gutierrez ovat sivuston tietojen mukaan lupautuneet kisaan, kuten myös entinen jalkapallon huippumaalivahti Thibault Courtois.

Renault'lla puolestaan autoa ajaa golflegenda Ian Poulter yhdessä tallin testikuljettajan Guanyu Zhoun kanssa. Ryder cupin viisinkertainen voittaja Poulter on saanut simulaattoriopetusta F1-tallin kisakuskeilta Daniel Ricciardolta ja Esteban Oconilta.

Mercedes-talli ei vielä perjantaina tiennyt lainkaan, ketkä sen autoja kisassa ajavat. Koronaviruksen aiheuttamien logististen ongelmien takia tarvikkeiden saaminen perille tuotti saksalaistallille päänvaivaa, mutta tiimi kertoo osallistuvansa tapahtumaan ainakin jossain muodossa.

Jo kauden alusta peruuntunut Australian F1-kisa onnistuttiin korvaamaan virtuaalisella kilpailulla, jossa muun muassa Norrisin ja Verstappenin menoa seurasi suorassa lähetyksessä 170 000 katsojaa. Tallennetta on katsottu jo miljoonia kertoja.

Sunnuntain kisassa Bahrainin Sakhirin rataa ajetaan 28 kierrosta eli puolet täydestä kisapituudesta. Kaikki autot on säädetty tasavahvoiksi. Puolitoistatuntisessa lähetyksessä ajetaan myös aika-ajot lähtöjärjestyksen selvittämiseksi. F1-sarjan on tarkoitus korvata kevään loputkin perutut kisat virtuaalitapahtumilla.

Lähetys C More Maxilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa käynnistyy kello 22.

Lue myös:

    Uusimmat