Maukas broilerikeitto ja suklaa hedelmät 15.12.1999

Toimittaja Sonja Blåberg

2 rkl öljyä
1 sipuli
2 porkkanaa
400 g broilerisuikaleita
esim. curry-omenamarinadissa
0,5 tl cayennepippuria
1,5 l kanalientä
150-200 g mieleisiäsi pastakuvioita
1 laakerinlehti
2 valkosipulinkynttä
4 aurinkokuivattua tomaattia tai
kaksi kuutioitua tomaattia
pinnalle: basilikasilppua

Kuumenna öljy padassa, lisää pilkottu sipuli ja porkkanat ja kuullottele niitä hetki. Lisää broileripalat ja ruskista ne tasaisesti joka puolelta. Mausta cayennepippurilla, mustapippurilla.

Kaada kanaliemi joukkoon. Kun liemi kiehuu lisää pasta ja laakerinlehti. Voit käyttää myös perunaa pastan sijasta. Keitä noin kymmenen minuuttia, kunnes pasta on melkein kypsää. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää keittoon hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit. Ripottele keiton pinnalle juuri ennen tarjoilua basilikasilppua. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Suklaahedelmät

Sulata taloussuklaalevy vesihauteessa paloina
pienessä astiassa ja kasta siihen puoliväliin kuorittuja kiivinpuolikkaita , appelsiininlohkoja ja banaaninpaloja. Jäähdytä hedelmät leivinpaperilla ja nosta sitten tarjoiluvadille.

Lue myös:

    Uusimmat