Matti Sarnela ja Anna-Liisa Mikkelä vuoden 2001 asuntovaikuttajat

Vuoden 2001 asuntovaikuttajiksi on valittu Sato-Yhtymä Oyj:n toimitusjohtaja, varatuomari Mattti Sarnela ja Aktiiviset Seniorit ry:n varapuheenjohtaja, toimittaja Anna-Liisa Mikkelä. Heidät nimettiin ja palkittiin Helsingissä torstaina 22.1.2001 pidetyn ASUNTOMARKKINAT 2002-seminaarin yhteydessä. Valinta perustui Nordea Asuntorahoituksen ja Suomen Asuntotietokeskuksen internetissä järjestämään yleisöäänestykseen sekä asiantuntijaraadin näkemyksiin.

Varatuomari Matti Sarnela

on vaikuttanut asunto- ja kiinteistöalalla vuodesta 1963 lähtien. Satossa hän ollut erilaisissa tehtävissä reilut kaksi vuosikymmentä, vuodesta 1998 lähtien Sato-Yhtymä Oyj:n toimitusjohtajana. Yli 210 000 asuntoa rakennuttaneen ja runsaat 27 000 asuntoa omistavan Saton monipuolinen asuntotarjonta kattaa omistus- ja vuokra-asuntojen lisäksi useita niiden välimaastossa olevia asuntojen hallinta- ja rahoitusmuotoja. Nimenomaan Sarnelan toimitusjohtajakaudella vaihtoehtojen kirjo on merkittävästi laajentunut. Paljolti Sarnelan aktiivisuuden ansiosta Suomessa kerran jo lopetettu omistusarava-asuntojen tuotanto on käynnistymässä uudelleen pääkaupunkiseudulla ja sen kehyskunnissa.


Toimittaja Anna-Liisa Mikkelä

on elokuussa 2000 perustetun Aktiiviset Seniorit -yhdistyksen varapuheenjohtaja. Hän on päättäväisesti ja tarmokkaasti yhdessä hengenheimolaistensa kanssa tuomassa Suomeen uutta senioriasumisen mallia, joka perustuu asukkaiden omaan aktiivisuuteen, naapuriapuun ja yhteisöllisyyteen. Asukkaat pitävät huolta paitsi toisistaan myös asunnoistaan ja yhteistiloista. Malli on myös yhteiskunnalle edullinen. Yhteiskunta säästää laitoshoidon kustannuksissa eikä investointeihin tarvitse käyttää verovaroja. "Loppukiriksi" nimetty ensimmäinen pilottikohde on suunnitteilla Helsingin Arabianrantaan. Ruotsista lähtöisin oleva idea on jo nyt saanut liikkeelle laajaa kansalaistoimintaa muuallakin Suomessa.

Aiemmin on vastaavalla tavalla valittu 1990-luvun asuntovaikuttajiksi ex-asuntoministeri Pirjo Rusanen ja VVO:n konsernijohtaja Ben Grass sekä vuoden 2000n 2000 asuntovaikuttajiksi Suomen Asuntomessujen pitkäaikainen toimitusjohtaja Erkki Kuoppamäki ja valtion asuntorahaston ylijohtaja Teuvo Ijäs.

Lisätietoja: Juha Salmi, puh. 6226 310, 0400-424 314, juha.salmi@asuntotieto.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja