Matti Nykäsen uran kovin kilpakumppani Jens Weissflog muistelee edesmennyttä legendaa: "Hänellä oli kaikki, mitä mäkihyppääjä tarvitsee"

Jens Weissflog muistelee Matti Nykästä MTV Uutisten puhelinhaastattelussa 2:11
Jens Weissflog muistelee Matti Nykästä MTV Uutisten puhelinhaastattelussa.

Uutinen Matti Nykäsen kuolemasta oli aamupäivällä tavoittanut myös tämän uran kovimman kilpakumppanin Saksan Jens Weissflogin.

– Todella ikävä uutinen. Tämä tuli yllätyksenä, Weissflog sanoo puhelinhaastattelussa MTV Sportille.

Weissflog kertoo tavanneensa Nykäsen edellisen, viimeiseksi jääneen, kerran kaksi vuotta sitten Vuokatissa.

– Hän oli kova kilpailija, mutta ihmisenä ennemmin pidättyväinen. Hän ei ollut ekstrovertti, paitsi ehkä voittaessaan, mutta muuten hän ei ollut suuri tunnelmannostattaja, Weissflog kertoo.

Weissflog nimeää oikopäätä maukkaimmat voittonsa ja katkerimmat tappionsa Nykästä vastaan.

– Molemmat ovat olympialaisista. Sarajevossa 1984 jaoimme mitalit (Weissflog voitti pikkumäen ja tuli toiseksi suurmäessä; Nykänen voitti suurmäen, mutta jäi toiseksi pikkumäessä), mutta 1988 hän oli täysin ylivoimainen (Nykänen voitti Calgaryssa kolme kultaa), Weissflog sanoo.

"Loistavat lahjat mäkihyppääjaksi"

Mikä Nykäsestä teki niin ylivoimaisen Calgaryn olympialaisissa?

– Sitä on vaikea sanoa. Kun hyppy kulkee, sitä ei ajattele juurikaan. Itse en ollut hyvässä kunnossa silloin, Weissflog toteaa.

Weissflog listaa Nykäsen menestyksen salaisuuksia seuraavasti:

– Hänellä oli loistavat lahjat mäkihyppääjäksi: fyysiset edellytykset ja rohkeus – siinä kaikki mitä mäkihyppääjä tarvitsee.

Millaiset muistot Nykäsestä jää Weissflogille?

– Muistan hänet pidättyväisenä ja ystävällisenä. Kaikki muu.. ne ovat vahvuuksia ja heikkouksia, joita jokaisessa ihmisessä on, Weissflog päättää.

Lue myös:

    Uusimmat