Mainos

Matti Heikkinen keskittyi Iivo Niskaseen: "Ei tullut yllätyksenä"

5:07

Matti Heikkisen vauhti ei riittänyt mitalitaistoon 50 kilometrin hiihdossa. Sijoitus oli 25:s eron kultaa voittaneeseen Iivo Niskaseen oltua yli yhdeksän minuuttia.

- Ei oma kisa herätä mitään tunteita, jos täällä tuli olympiavoittaja ja susiturkille uusi omistaja. Kannattaa keskittyä nyt siihen. Näitä päiviä ei suomalaisessa huippu-urheilussa ole viime aikoina hirveästi ollut, Heikkinen kommentoi tuntemuksistaan.

Heikkinen tiesi, että Niskanen olisi viidelläkympillä rautaisessa iskussa.

- On ollut hienoa nähdä kaverin kasvavan maailmanmestariksi ja olympiavoittajaksi. Ei se Iivon kulta yllätyksenä tullut, Heikkinen sanoi.

Heikkisen mukaan Niskasen olympiavoitto on syytä rankata korkealle.

- Joka matkalla olympiavoitto on arvokas. Mutta tää oli Iivon päämatka. Se satsasi tähän ja saavutti sen, minkä eteen oli tehnyt töitä.

Heikkisestä ei ollut tällä kaudella Niskasen haastajaksi.

- Toivottavasti siitä on ollut jotain apua, kun on joissain asioissa voinut puskea häntä eteenpäin, Heikkinen naurahti.

Niskasen olympiavoitolla ei ole merkitystä Heikkisen päätökseen uransa jatkosta. Hän ei ole päätöstään vielä tehnyt, mutta spekulointia riittää siitä, ettei hän jatkaisi enää tämän kauden jälkeen.

- Ei muiden suoritukset minun tulevaisuuteeni vaikuta. Tämä kausi antaa myötätuulta, kun päätökseni teen. Teen päätöksen sitten, kun siltä tuntuu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.