Matti Djateun kassi:

- mangostaani - hernepalkoja - neulamuikkuja - ruusukaaleja - oranssi paprika - kesäkurpitsa

Harri Syrjäsen ja Matti Djateun menu:

Paistetut neulamuikut, sokerihernesalaatti

150 g neulamuikkuja 100 g sokeriherneitä 1 rkl soijaa 2 rkl oliiviöljyä ruisjauhoja

Huuhtele muikut ja pyörittele ruisjauhoissa. Paista voissa kuumalla pannulla. Leikkaa sokeriherneet suikaleiksi, valmista marinadi öljystä ja soijasta ja marinoi herneitä 10 min.

Uunipaahdetut neulamuikut yrttiöljyssä

150 g neulamuikkuja 100 g kirsikkatomaatteja 1 dl oliiviöljyä sekalaisia yrttejä kesäkurpitsa

Huuhtele neulamuikut ja pyörittele yrttiöljyssä. Laita vuokaan tomaattien kera ja uuniin 250 c 10 min. Valmista kesäkurpitsasta 2 venettä ja keitä kypsäksi vedessä. Täytä veneet muikuilla ja tomaateilla.

Ruusukaali -tart tatin

8 kpl ruusukaaleja voi -tai murotaikinaa 50 g voita 1 rkl hunajaa suolaa pippuria

Halkaise ruusukaalit. Laita pyöreään vuokaan voi ja hunaja pohjalle ja lado ruusukaalit päälle. Kauli taikina ohueksi ja laita vuoan päälle. Paista uunissa 200 c 15 min. Kumoa lautaselle.

Täytetty mangostaani

1 mangostaani 10 kpl kumkvatteja 2 rkl sokeria 1 dl vettä

Siivuta kumkvatit ja laita kattilaan sokerin ja veden kanssa keitä 10 min. Kaiverra mangostaani ja pilko hedelmänliha ja lisää joukkoon. Täytä uudelleen ja nauti.

Lue myös:

    Uusimmat