Karttavideo todistaa lentoliikenteen rajun muutoksen: Näin nopeasti taivas täyttyi taas lentokoneista

0:26
Vertaa: Tältä lentoliikenne näytti maaliskuun alussa ja näin paljon se on vilkastunut!

Koronatilanteen helpottuessa Euroopassa, monet valtiot luopuvat matkustusrajoituksista asteittain. Rajoitusten purkaminen näkyy myös lentotilastoissa.

Suomessa matkustusrajoituksia höllennettiin maanantaina ja lisää on luvassa ensi viikolla. Maanantaihin saakka tarpeetonta matkustamista ulkomaille muutamaa maata lukuun ottamatta ei suositeltu. Nyt Euroopassa on 17 uutta maata, joiden rajaliikenteen rajoituksista Suomi luopui.

Yllä olevalla videolla näkyy, miltä lentoliikenteen määrä näyttää taivaalla tällä hetkellä. Videolla näkyy myös, miten Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin määräämä matkustuskielto Euroopasta Yhdysvaltoihin vaikutti lentojen määrään maaliskuussa.

Alla olevasta tilastosta näkyy, kuinka kaupallisen lentoliikenteen määrä romahti koronaepidemian puhjetessa maaliskuun lopussa. Tammikuussa lentoja lennettiin yli 110 000 päivässä, ja pahimman suman aikana alle 30 000. Tiedot ovat peräisin Flightradar -sivustolta.

Tilastosta näkee, että lentojen määrä on alkanut hiljalleen nousemaan toukokuun alusta lähtien. Viimeisimmän tilastoon merkityn tiedon mukaan eiliseen mennessä kaupallisten lentojen määrä on tuplaantunut 60 000:een.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja