Mainos

Matkustajat joutuivat aikuisviihdeseulontaan

Australiassa on otettu käyttöön kovat otteet, jotta maahan ei pääse kiellettyä eroottista materiaalia.

Australian tulliviranomaisille on annettu lupa etsiä matkaajien tietokoneilta ja kännyköistä aikuisviihdemateriaalia, kertoo smh.com.au. Australialaisen Sex Party -puolue on kyseenalaistanut uuden säännön.

– Onko reilua, että tullivirkailija kaivelee laukkuja, ja kiskoo esiin laillisia miestenlehtiä tai naisten välistä erotiikkaa kuvaavia materiaaleja tutkittavan lasten tai anopin katsellessa, puolueen presidentti Fiona Patten kysyy.

Hienovaraisesti ja asiallisesti

Saapuvien matkaajien tulee nyt ilmoittaa jos heillä on aikuisviihdettä mukanaan. Pattenin mukaan siis myös ne, jotka ovat kuvanneet henkilökohtaisia lemmenleikkejään eksoottisessa kohteessa tai vain ollessaan kylvyssä, joutuvat vastaamaan "kyllä".

Tullista kuitenkin vakuutetaan, että aikuisviihdettä etsitään hienovaraisesti ja asiallisesti. Puhemiehen mukaan erotiikasta tiedusteleva kysymys lisättiin maahantulokyselyyn, koska laittoman aikuisviihdemateriaalin nappaamista haluttiin helpottaa. Pattenin mukaan kysymys olisi voinut olla suppeampi.

Kysymys erotiikasta on ilmestynyt tullin kyselylomakkeeseen jo syyskuussa 2009, mutta sitä ei huomioitu mediassa. Muutosta onkin kritisoitu siitä, ettei yleisön mielipidettä heidän yksityisyyteensä suuresti liittyvästä toimenpiteestä kysytty.

MTV3/Helmi

Lähde: Smh.com.au

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.