Matkustajaa härskisti solvannut bussikuski tuomittiin: Ilmoitti kyytiläisen haisevan, pysäytti auton ja joi kahvit termospullosta

Matkustajaa solvannut linja-autonkuljettaja tuomittiin kunnianloukkauksesta. Hovioikeus ei ottanut asiaa käsiteltäväksi. 

62-vuotias mies tuomittiin viime marraskuussa 30 päiväsakon rangaistukseen kunnianloukkauksesta Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. 

Tuomioon johtanut välikohtaus sattui Espoossa vuoden 2018 joulukuussa. Kuljettaja oli ottanut kyytiin matkustajan ja ilmoittanut välittömästi muiden matkustajien kuulleen, että tämä haisee. Kuljettaja ei ollut suostunut lähtemään liikkeelle ennen kuin matkustaja siirtyy kauemmas tai nousee kyydistä. 

Kun matkustaja ei ollut suostunut kuljettajan pompoteltavaksi, kuljettaja oli mennyt bussipysäkille juomaan kahvit termospullostaan. Palattuaan mies puki hengityssuojaimen ja jatkoi matkaa. 

Yksi bussin matkustajista ilmoitti kuljettajan käytöksestä hätäkeskukseen.

Selitti käytöstään sairaudella

Oikeudessa kuljettaja selitti käytöstään sairaudellaan ja sillä, että matkustajan voimakas hajuvesi oli saanut hänet yskimään. Oikeuden mukaan diagnoosilla ei ollut merkitystä. 

Käräjäoikeus piti kuljettajan menettelyä halventavana, ihmisarvoa loukkaavana ja epäkunnioittavana. Mies tuomittiin kunnianloukkauksesta.

Kuljettaja valitti tuomiostaan, mutta Helsingin hovioikeus ei ottanut asiaa käsiteltäväksi. Sen mukaan syytä asiaan jatkokäsittelylle ei ollut. Käräjäoikeuden tuomio jää voimaan. 

Kuljettajalle jäi päiväsakoista maksettavaa 270 euroa. Solvaamalleen matkustajalle hän joutuu maksamaan 500 euron kärsimyskorvauksen. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.