Mainos

Masa-Yards sai miljarditilauksen

Kvaerner Masa-Yards ja kreikkalainen varustamo Attica Enterprises S.A. ovat solmineet sopimuksen kahdesta nopeakulkuisesta auto-matkustajalaivasta. Tilauksen arvo on noin miljardi markkaa. Kyseessä on suurin Suomen ja Kreikan välillä tehty sopimus. Alukset rakennetaan Masa-Yardsin Turun Uudella telakalla.

Rakennustyöt alkavat vuoden vaihteessa ja alukset toimitetaan vuonna 1998. Tilauksen työllistävä vaikutus on noin 1500 henkilötyövuotta telakalla ja noin 500 henkilötyövuotta kotimaisilla alihankkijoilla.

Tilauksesta käytiin pitkä ja kiivas kansainvälinen kilpailu, johon osallistui telakoita Euroopasta ja Kaukoidästä. Toimitusjohtaja Martin Saarikangas arvioi, että Masa-Yardsin paras kilpailuvaltti oli kilpailijoita lyhyempi toimitusaika.
-Meillä on suuri kapasiteetti ja voimme aloittaa rakentamisen heti. Sillä oli myös suuri merkitys, että pystyimme tarjoamaan kokonaisrahoituspaketin, Saarikangas sanoo.

Tilauksen hinnan hän arvelee olevan suunnilleen saman, mitä toiset telakat esittivät. Masa-Yards saa kauppaan telkakkatukea, ja hintaa painettiin alemmas myös tinkimällä omasta tulostavoitteesta.

Lomautukset pysyvät

Tilaus helpottaa merkittävästi Turun Uuden telakan työllisyystilannetta. Viime viikolla annettuihin lomautusvaroituksiin se kuitenkin vaikuttaa vain vähän, koska alusten rakentaminen alkaa vasta vuoden vaihteessa. Annetun ennakkoilmoituksen mukaan telakka lomauttaa sata työntekijää heinäkuun lopussa. Lomautettujen määrä kasvaa syyskuussa viidellä sadalla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.