Martti Suosalon kassi:

- Kipparijuustoa - prk sian verta - lampaankyljyksiä - banaani - viinirypäleitä - punajuuri

Oranssin keittiön reseptit:

Veriletut

2,5 dl verta 1 dl pilsneria 1 dl ruisjauhoja 1 dl vehnäjauhoja 1 muna suolaa pippuria hieman murskattua meiramia

Sekoita ainekset keskenään ja paista pannulla lettusia.

Yrtti-kipparisalaatti

erilaisia tuoreita yrttejä ja salaatteja Kipparijuustoa

Revi yrtit ja salaatit pieniksi. Sekoita suikaloitu Kipparijuusto sekaan. Mausta viinietikkakastikkeella ja täytä lettuset salaatilla ja nauti.

Grillatut lampaankyljykset

lampaankyljyksiä chiliä curryaMausta kyljykset mausteilla ja pariloi pannulla kypsäksi.

Punajuuri-kippariröstikakku

punajuuri Kipparijuustoa

Raasta punajuuri raasteeksi, sekoita joukkoon kuutioitu Kipparijuusto ja paista pannulla kypsiksi kakuiksi.

Punaviinipaahdettu valkosipuli

Halkaise valkosipuli ja aseta kuppiin, pyöräytä päälle pippuria ja nokare voita. Kaada punaviiniä noin puoleenväliin sipulia ja laita kuumaan 250 uuniin 20 minuutiksi. Käytä haudeliemi lihan kastikkeeksi.

Lammasemince

lammasta valkosipulia lihalientä suolaa pippuria (riisiä)

Leikkaa lampaanfile viipaleiksi ja käristä pannulla. Kaada valkosipulin haudutusliemi pannulle kastikkeeksi ja lisää himppu lihalientä. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisäkkeenä keitettyä riisiä.

Lämmin hedelmäsalaatti

erilaisia hedelmiä (esim. rypäleitä ja banaania ) sokeria 1 dl valkoviiniä likööriä

Poista rypäleistä siemenet ja pilko banaanit. Laita pannulle himppu sokeria ja 1 dl valkoviiniä. Kun kiehahtaa, lisää hedelmät ja anna kiehua hetki. Lisää likööriä ja vedä syrjään.

Lumimunat

4 munanvalkuaista 4 rkl sokeria himppu vanilliinisokeria

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi Lämmitä 2 dl maitoa ja aseta isot kokkareet munanvalkuaisvaahtoa lämpimään maitoon. Älä päästä kiehumaan. Anna olla n. minuutti ja käännä toinen puoli ja kypsennä. Tarjoa lämpimän hedelmäsalaatin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat