Mainos

Martat lupaavat parantaa Itämerta kotitalousneuvonnalla

Yksi mielenkiintoisimmista sitoumuksenantajista Itämeren pelastamiseksi on Marttaliitto. Itämeren talkoisiin on annettu jo yli 130 lupausta, joita ovat tehneet valtiot, yritykset ja erilaiset järjestöt. Lupaukset ovat erilaisia toimia, joilla sitoudutaan pelastamaan Itämerta. Tämänpäiväisestä huippukokouksesta ei tule perinteistä julkilausumaa, vaan kokouksen jälkeen jokainen lupauksen antanut alkaa toteuttaa omaa lupaustaan.

Kokouksessa on jo kuulunut kritiikin ääntäkin. Valtioiden lupauksia on moitittu vanhoiksi lupauksiksi, joita vain lämmitellään uudelleen.

Marttaliitto lupaa omassa sitoumuksessaan panostaa eettiseen kotitalousneuvontaan. Liiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä kertoo, että idea lähteä mukaan Itämeritalkoisiin tuli järjestäjältä.

- Meitä pyydettiin, eikä tarvinnut kahta kertaa miettiä lähtemistä. Meidät haluttiin mukaan, koska me toimimme ihmisten arkisten valintojen kanssa, Heikkilä kertoo ja sanoo olevansa onnellinen, että Itämeri-kokous on saanut niin paljon huomiota osakseen.

Marttojen sitoumus lunastetaan muun muassa siten, että kouluille ja päiväkodeille jaetaan tietoa eettisistä valinnoista. Heikkilä kertoo, että ruoka on suuri jäteongelma - esimerkiksi lautaselle jätetään vuosittain 60 kiloa ruokaa per henkilö. Martat yrittävätkin opettaa muun muassa siihen, että lautaselle otettaisiin vain sen verran ruokaa, mitä jaksaa syödä.

Katso Tarja Hakulisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.