Marjat luonnon omia pillereitä

Metsät ovat kohta pullollaan marjoja, joiden terveysvaikutuksista on viitteitä lukuisissa tutkimuksissa. Lahteen kokoontui viime viikonvaihteessa marja-asiantuntijoita ja tutkijoita ympäri maailman pohtimaan marjojen osuutta erityisesti syövän ehkäisyssä.

Symposiumissa puhuneiden tutkijoiden mukaan vielä ei voida varmuudella tietää, mitkä yhdisteet ovat marjojen terveysvaikutusten takana. Asiaa kuitenkin tutkitaan jatkuvasti ja jopa geneettisesti muunneltu mansikka on kehitetty marjojen optimaalisen koostumuksen selvittämiseen, kertoi Richard Mithen Iso-Britanniasta (Institute of Food Research, Norwich).

Aidot marjat parhaita terveyden kannalta

Symposiumiin osallistuneista asiantuntijoista suurin osa oli sitä mieltä, että marjojen terveysvaikutukset saa napattua paremmin aidoista marjoista kuin popsimalla yksittäisiä yhdisteitä pilleripurkista. Marjojen yhdisteiden yhteisvaikutus on todennäköisesti tärkeintä. Näin on muidenkin ruoka-aineiden kohdalla.

Yhteenvetona voisi jälleen todeta, että terveyden ylläpitämiseksi suositellaan hedelmien, marjojen ja kasviksien syömistä monipuolisesti - vähintään puoli kiloa päivässä.

(MTV3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja