Marinin uusi hallitus linjasi: Ministerin pitää ilmoittaa hyvissä ajoin etukäteen, jos aikoo siirtyä muihin tehtäviin – "Bernerin loikasta" ruotsalaispankin hallitukseen otettiin opiksi

3:44
Ministeri Anne Berner ja hänen mahdollinen pestinsä SEB-pankissa ovat esillä Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelmassa 26.2.2019.

Uuden hallituksen ministerit ovat sitoutuneet ilmoittamaan hyvissä ajoin etukäteen, jos he aikovat siirtyä muihin tehtäviin.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus teki asiaa koskevan periaatepäätöksen ensimmäisessä istunnossaan tänään iltapäivällä, kertoo valtioneuvosto.

Asiaa koskevaa lainsäädäntöä valmistellaan parhaillaan valtioneuvoston kansliassa. Lakiesitys on tarkoitus antaa eduskunnalle mahdollisimman pian, ja uusi lainsäädäntö korvaisi hallituksen periaatepäätöksellä tekemän sitoumuksen. Oikeuskansleri on pitänyt lainsäädäntöä tarpeellisena.

Vuoden 2019 alussa nousi kohu, kun silloinen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner oli päättämässä lakiesityksestä, jolla oli vaikutuksia muun muassa pankkialaan. Päätöstä oli tekemässä myös tuolloin SEB-pankin hallitukseen ehdolla ollut Berner.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja