Marikon kassi:

- mango - kanttarelleja - katkaravun pyrstöjä - retikkaa - 2 banaania - inkivääriä

Harri Syrjäsen ja Marikon menu:

Jättikatkarapuvarras ja kanttarellipaistos

6 kpl jättikatkaravun pyrstöjä pieni pätkä retikkaa 1 pkt kanttarelleja 1 rkl siivutettua inkivääriä 1 tl kuminaa ripaus cayannepippuria 1 tl paprikajauhetta ripaus currya 1 rkl oliiviöljyä

Sekoita mausteet ja öljy keskenään. Pujota ravut vartaaseen ja hiero mausteseos pintaan. Siivuta retikka sekä inkivääri ja paista voi-öljyseoksessa kantterellien kera rapeaksi. Leikaa loppu retikka suikaleiksi. Valmista jugurtista ja kuminasta dippi. Grillaa lopuksi jättikatkaravut parilapannussa.

Uunibanaani

1 banaani 1 dl kermaa 2 rkl Cointreau-likööriä 1 rkl kaakaojauhetta

Laita banaani kokonaisena 200-asteiseen uuniin 12 minuutiksi. Vatkaa kerma ja sekoita kaakaojauhe sekaan.

Mangokohokas

2 kananmunan valkuaista 1 dl raastettua mangoa 2 rkl sokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, sekoita sekaan raastettu mango ja sokeri. Voitele kohokasvuoka voilla, sokerilla ja kaakaojauheella. Paista uunissa 200 c:ssa 8 min.

Smoothie

1 dl kermaa 1 dl jugurttia 1/4 mangoa 1/2 banaani 1 rkl inkivääriä

Sekoita yleiskoneessa kerma, jugurtti, mango, banaani ja inkivääri. Tarjoile korkeasta lasista.

Lue myös:

    Uusimmat