Maria Lund kertoo upeasta fiftarityylistään

Laulajatar Maria Lundista tuli uuden tyylin myötä varsinainen fiftarikaunotar. – Nyt tuntuu siltä, että se oikea Maria on viimeistä hiussortuvaa myöten kuoriutunut esiin, nainen kertoo Viihdeuutisille.

Maria Lund, 25, on löytänyt tyylinsä. Tai oikeastaan pitäisi sanoa, että on löytänyt sen uudelleen.

– Retrohenkisyys ja menneisiin aikoihin haikailu alkoi minulla jo 14-vuotiaana, Maria kertoo.

Menneiden vuosikymmenien muoti ja musiikki kolahtivat Mel Gibsonin tähdittämän Ikuisesti nuori -elokuvan myötä.

– Elokuva tosin sijoittui 1940- eikä 1950-luvulle, mutta naisten hiustyylit ja sen aikainen musiikki koskettivat. Tyylistä inspiroituneena sovittelin mummini sen ajan vaatteita ja jätin elektronisen musiikin kuuntelemisen. Vaihdoin hittiradiokanavat savikiekkoihin ja grammareihin, laulajatar nauraa.

Glamourtyyli varattu keikoille

Viisikymmenluvun tyylissä Mariaa viehättää aikakauden estetiikka kapeine vyötäröineen, kellohelmoineen ja yksityiskohtineen. Supernaisellisen tyylin Maria on varannut pääasiassa keikkalavoille.

– Arkena päältäni löytyy ihan farkkuja ja tuulipukuja. Mutta kyllä minä pohjimmiltani olen enemmän hametyttöjä kuin housutyttöjä.

Vaatevarastoaan Maria kartuttaa kirpputoreilla, verkkokaupoissa, ulkomailla. Suosikkiliikkeekseen Maria nimittää helsinkiläisen Play it again, Samin.

– Voisin helposti viettää siellä tuntikausia, laulajatar hehkuttaa.

Mummin vaatevarastoista Lundilla on enää tallella vanha yöpuku.

– Sitä käytän vieläkin. Muut vaatteet laitoin valitettavasti kirpparille, kun vaihdoin jossain vaiheessa takaisin farkkutyyliin.

Ei apua stailaukseen – lookki syntyy 45 minuutissa!

Teinitytöstä saakka vanhoja hiustyylejä opetellut Lund stailaa itsensä aina alusta loppuun itse, oli sitten kyse keikasta tai vaikkapa kuvauksista. Tekemällä oppinut nainen on laittautumisessa jo melkoinen mestari.

– Kolmessa vartissa saan koko lookin kasaan, hiukset ja meikit mukaan lukien. Siihen on tullut jo sellainen rutiini.

Koruissa lookin tärkein yksittäinen osanen on klassinen helminauha. Meikissä kaikki puolestaan lähtee silmistä.

– Paksu eyeliner on se ykkösjuttu. Tekoripset ovat myös tärkeät, ja kulmakarvat saavat olla vahvat.

Kompromisseilla säästää

Aitoihin 50-luvun vintagevaatteisiin saa helposti kulumaan pitkän pennin. Hauraat ja harvinaiset asut eivät irtoa halvalla. Kompromisseja tekemällä kuitenkin voi säästää.

– Minulle ei ole niin tärkeää, että vaate todella on tuolta aikakaudelta. Ja voihan niitä uusia vaatteita sitten somistaa aikakauden asusteilla, koruilla ja hansikkailla.

Fiftarityylin vasta-alkajalle Maria antaa hyvät perusvinkit.

– Kannattaa ostaa ihan perinteinen musta kotelomekko. Siihen sitten värikäs vyö vyötäröä korostamaan ja jalkoihin samaa sävyä olevat kengät. Mekkoa voi vielä piristää vaikkapa suurella ruusulla, kaunotar vinkkaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat