Marcus Ericsson kyseenalaistaa testikuskin roolinsa Sauberilla: "En ole tulossa kisaviikonloppuihin"

F1-sarjassa kilpailevan Sauber-tallin kisakuskin pestinsä menettänyt Marcus Ericsson kyseenalaistaa roolinsa sveitsiläistallin testikuljettajana ensi kaudella.

Sauberin autoja kuljettavat ensi kaudella Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi. Ericsson nimettiin tallin testi- ja varakuljettajaksi, mutta IndyCar-sarjasta pestin löytänyt ruotsalainen ei pidä rooliaan sveitsiläistallissa enää tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä.

- Meidän täytyy keskustella asiasta, koska olen tehnyt tallille selväksi, että haluan keskittyä sataprosenttisesti kilpailuohjelmaan ensi kaudella. Olen yhä iloinen pitäessäni yhteyden Sauberiin, mutta minun täytyy tietää tarkalleen, mikä roolini tulee siellä olemaan, Ericsson kertoi motorsport.comille.

- On aivan selvää, että minun täytyy keskittyä sataprosenttisesti IndyCariin, koska muuten sinne lähtemisessä ei ole mitään mieltä. Olen jo nyt Amerikassa, asun ja kilpailen siellä. En näe itseäni tulemassa joka toinen viikonloppu F1-kisoihin, Ericsson jatkoi.

Ericsson kilpaili formulasarjassa viisi kautta ja 97 osakilpailua. Ruotsalainen myöntää, että kuninkuusluokka saattaa olla hänen osaltaan jo historiaa.

- Abu Dhabi saattoi hyvin olla viimeinen kisani formula ykkösissä, mutta en halua sulkea sitä ovea, koska en voi tietää, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Lähden Amerikkaan menestyäkseni siellä, mutta kukapa tietää, mitä muutaman vuoden päästä tapahtuu, Ericsson summasi.

Lue myös:

    Uusimmat