Manuela Bosco näki läheltä, kuinka yleisurheilupiireissä valmentajat käyttivät valtaansa: "Se oli törkeää, jopa sadistista tai alistavaa"

Hyllytetty luisteluvalmentaja pahoillaan – näin entinen aitajuoksija Manuela Bosco avaa urheilumaailman ongelmia 11:17
Manuela Bosco oli Viiden jälkeen -ohjelmassa vieraana puhumassa urheilumaailman ongelmista.

Manuela Bosco on entinen aitajuoksija, mutta nykyään hän työskentelee taiteen parissa.

Kuvataiteilija Manuela Bosco oli puhumassa Viiden jälkeen -ohjelmassa urheilumaailman ongelmista ja epäkohdista. Bosco on entinen aitajuoksija, ja hän edusti Suomea monissa eri arvokisoissa ulkomailla.

Bosco on nähnyt läheltä, kuinka yleisurheilupiireissä vanhemmat valmentajat ovat käyttäneet valtaansa väärin suhteessa nuoriin urheilijoihin.

Bosco huomasi urheiluaikanaan ihan päivittäisissä harjoituksissa, kuinka valmentaja käyttäytyi epäasiallisesti valmennettavaa kohtaan.

– Olen nähnyt urheilukentällä, kuinka valmentaja puhui valmennettavalleen – se oli törkeää, jopa sadistista ja alistavaa. Valmentajat puuttuivat nuorten urheilijoiden yksityiselämään tai rajoittivat sitä. Poikaystävistä kyseltiin, eikä niitä saanut olla.

– Olen nähnyt todella rajuja tapauksia Suomessa ja ulkomailla. Tänä päivänä tällainen ei menisi enää läpi, Bosco kertoo.

Bosco on kiitollinen, ettei hän joutunut kokemaan vastaavaa.

– Olen siinä mielessä kiitollinen ja onnekas, että minulla on ollut aivan mahtavat valmentajat. He ovat olleet kunnioittavia ja oikeudentajuisia.

Videolla Manuela kertoo urheilun epäkohdista.

Lue myös:

    Uusimmat