Mansikkacarpaccio ja maitosuklaamousse

Ainekset:

  • 2 ropposta mansikoita
  • 1 dl grappaa
  • 0,5 dl sokerilientä (0,5 dl sokeria+ 1 dl vettä keitetään puoleen miedolla lämmöllä)
  • mustapippuria myllystä
  • Mousse:
  • 200 g maitosuklaata
  • 1 kananmuna
  • 1 liivatelehti
  • 3 dl kuohukermaa

Valmistusohje:

Viipaloi mansikat, levitä viipaleet kauniisti annoslautasille. Valele ne grapalla ja sokeriliemellä sekä rouhi päälle pippuria myllystä.

Liota liivate kylmässä vedessä. Sulata suklaa vesihauteessa varovasti. Vatkaa kananmuna vesihauteessa kypsäksi.

Liuota vedestä puserrettu liivate pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä, sekoita tasaiseksi. Lisää liivate kananmunan joukkoon, sekoita tasaiseksi.

Lisää sulatettu suklaa koko ajan sekoittaen seokseen. Anna jäähtyä hetki, mutta sekoita välillä. Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi ja lisää seokseen.

Sekoita tasaiseksi ja anna hyytyä 3-4 tuntia. Muotoile lusikalla palloja mansikoiden päälle.

Lue myös:

    Uusimmat