Mansikkacarpaccio ja maitosuklaamousse

Mansikkacarpaccio
MansikkacarpaccioMTV
Julkaistu 17.06.2005 13:58(Päivitetty 20.06.2005 14:04)

Ainekset:

  • 2 ropposta mansikoita
  • 1 dl grappaa
  • 0,5 dl sokerilientä (0,5 dl sokeria+ 1 dl vettä keitetään puoleen miedolla lämmöllä)
  • mustapippuria myllystä
  • Mousse:
  • 200 g maitosuklaata
  • 1 kananmuna
  • 1 liivatelehti
  • 3 dl kuohukermaa

Valmistusohje:

Viipaloi mansikat, levitä viipaleet kauniisti annoslautasille. Valele ne grapalla ja sokeriliemellä sekä rouhi päälle pippuria myllystä.

Liota liivate kylmässä vedessä. Sulata suklaa vesihauteessa varovasti. Vatkaa kananmuna vesihauteessa kypsäksi.

Liuota vedestä puserrettu liivate pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä, sekoita tasaiseksi. Lisää liivate kananmunan joukkoon, sekoita tasaiseksi.

Lisää sulatettu suklaa koko ajan sekoittaen seokseen. Anna jäähtyä hetki, mutta sekoita välillä. Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi ja lisää seokseen.

Sekoita tasaiseksi ja anna hyytyä 3-4 tuntia. Muotoile lusikalla palloja mansikoiden päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle