Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Mansikka-lakritsipiiras

Julkaistu 17.06.2009 09:49(Päivitetty 25.06.2009 12:29)

Kesäiset piiraat täytetään sitruunarahkalla ja lakritsinpaloilla. Raikas sitruuna, makea mansikka ja rapea murotaikina sopivat loistavasti yhteen! Mansikoiden lisäksi leivoksiin sopivat hyvin vadelmat, kirsikat, mustikat, herukat tai muut marjat.

4 pyöreää pientä piirasvuokaa tai 1 iso piirasvuoka

  • Piiraspohjat:
  • 1 paketti Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
  • Kypsälle pohjalle:
  • noin 3 dl mansikka-, vadelma- tms. marjasurvosta
  • Täytevaahto:
  • 1 tölkki vaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (2½ dl, esim. Flora Vispi)
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 tlk sitruunarahkaa (200 g)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150 g lakritsia leikattuna pieniksi paloiksi
  • Koristeeksi:
  • mansikoita, vadelmia, kirsikoita tai muita marjoja
  • sitruunamelissan lehtiä

Jaa sulaneen taikinapaketin molemmat levyt kahtia eli saat näin pohjat 4:lle piiraalle, painele taikina vuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan.

Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 min (isoa piirasta noin 15-20 min) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.

Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja -rahkaa. Mausta seos vaniljasokerilla ja karkkirouheella.

Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele mansikoilla, vadelmilla, kirsikoilla tms. marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

VINKKI: Voit käyttää täytevaahdon tilalla appelsiinijäätelöä, jonka maustat karkkirouheella. Säilytä torttu tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Anna pehmetä puolisen tuntia ennen tarjoamista ja koristele tuorein marjoin ja yrtein.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Helsinkiläispäiväkodissa lapset nukkuvat ulkona säällä kuin säällä: "Elävät oikeastaan puolet vuodesta pihalla"Mitä uutta Suomi syö ja viljelee vuonna 2050? Tutkija vastaaTiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!Yksi ratsia poiki 92 liikennevirhemaksua Kehä II:lla – tähän mokaan autoilijat sortuivat"Punalappuhyökkäys" Salossa: S-marketissa meni kuppi nurin, kun asiakkaat keksivät porsaanreiänLaaja raportti paljastaa kuolonkolareiden syyt – "Nopeusrajoituksen noudattaminen ei takaa turvallisuutta"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:07
    Varhaiskasvatus

    Helsinkiläispäiväkodissa lapset nukkuvat ulkona säällä kuin säällä: "Elävät oikeastaan puolet vuodesta pihalla"

  • Eilen18:49
    Ruoka

    Mitä uutta Suomi syö ja viljelee vuonna 2050? Tutkija vastaa

  • Eilen16:59
    Ruoka

    Tiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!

  • Eilen13:31
    Liikennevalvonta

    Yksi ratsia poiki 92 liikennevirhemaksua Kehä II:lla – tähän mokaan autoilijat sortuivat

  • Eilen09:50
    Ruokakauppa

    "Punalappuhyökkäys" Salossa: S-marketissa meni kuppi nurin, kun asiakkaat keksivät porsaanreiän