Mainos

Mannerheimin ratsastajapatsaan tekijän tuotanto esillä laajasti

Helsingin Forum Boxissa avataan perjantaina yleisölle Mannerheimin ratsastajapatsaan tekijänä tunnetun kuvanveistäjä Aimo Tukiaisen näyttely. Tarkoituksena on osoittaa Tukiaisen merkittävä rooli kuvanveistotaiteemme historiassa esittelemällä myös tuntemattomampia töitä.

Kuvanveistäjä Aimo Tukiaisella on suuri merkitys kuvanveistotaiteemme nykyhistoriassa. Mittavan ja monipuolisen tuotannon lisäksi Tukiainen ehti elinaikanaan vaikuttaa monen nykyveistäjän kasvuun ja kehittymiseen ammattitaitelijaksi. Kansalliselle identiteetille Tukiainen rakensi kivisiä ja pronssisia symboleja, joista tunnetuin on Mannerheimin ratsastajapatsas.

Forum Boxissa on esillä pienoismalleja ja tekovaiheen töitä useista julkisista muistomerkeistä ja sankaripatsaista, ja toisaalta runsas lajitelma pienoisveistoksia eri aikakausilta.

Näyttelyn ovat koonneet akateemikko Kain Tapper, kuvanveistäjä Pekka Pitkänen ja kuvanveistäjä Radoslaw Gryta. Näyttely on samalla heidän kunnianosoituksensa merkittävälle opettajalleen.

Näyttely on toteutettu yhdessä Aimo Tukiaisen säätiön kanssa ja se sisältää myös useita myytäviä jälkivaluja Tukiaisen keskeisestä tuotannosta. Teosmyynnistä saatavilla tuloilla on tarkoitus rahoittaa Oriveden Purnun taidekeskuksen remontti. Aimo Tukiaisen taidetta esitellään Forum Boxissa 20.toukokuuta saakka.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.