Manchester sai kyseenalaisen kunniamaininnan

Machesterin kaupunki on saanut kyseenalaisen kunniamaininnan. Kaupungista löytyy nimittäin enemmän värjäytyneitä alusvaatteita kuin muualta Britanniasta, Female First uutisoi.

Alusvaatteiden pitäminen valkoisena voi olla hankalaa, mutta useimmat meistä heittävät likaantuneet vaatteet pois ajallaan. Manchesterissa asiat ovat kuitenkin toisin, uusi selvitys paljastaa. Dr. Beckmannin tekemän raportin mukaan Manchester on nimetty harmaiden alusvaatteiden kaupungiksi. Kyseenalainen kunnianosoitus annetaan kaupungille, jossa on eniten värjäytyneitä alusvaatteita koko Britanniassa.

Keskimäärin britit omistavat 18 valkoista alusvaatteetta kerrallaan. Manchesterissa kuitenkin jopa kaksi kolmasosaa alushousuista ja rintaliiveistä on menettänyt valkoisen värinsä. Selvityksen mukaan alusvaatteita hoidetaan paremmin muun muassa Lontoossa, jossa naiset omistavat arviolta vain kolmet kulahtaneet alusvaatteet. Southamptonissa valkoisista alusvaatteista on menettänyt värinsä 18 prosenttia. Tilanne on huonompi Glasgowissa, jossa jopa 59 prosenttia valkoisista alusvaatteista on värjäytynyt.

Valkoiset alusvaatteet voivat värjäytyä iän saatossa, mutta Dr Beckmannin tiedottajan Susan Fermorin mukaan värjäymät johtuvat useimmiten vääränlaisista pesutottumuksista.

– Valitettavasti manchesterilaiset pesevät alusvaatteitaan melkein varmasti väärässä lämpötilassa, liian usein ja mahdollisesti muiden väristen vaatteiden seassa, mikä vaikuttaa vaatteiden väriin ajan saatossa, Fermon pahoittelee.

Katso Muodin huipulle!

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Lähde: Female First

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja