Mainos

Mämmi jakaa kansan

Pääsiäisen perinneruoka mämmi ei saa jakamatonta suosiota. Itse asiassa se jakaa kansaa varsin jyrkästi. MTV:n nettikyselyssä 58 prosenttia sanoo syövänsä mämmiä, 42 prosenttia pysyy tästä pääsiäisen erikoisuudesta erossa. Kyselyyn vastasi runsaat 2300 henkilöä.

Tosin mämminsyöjilläkin kyse on monilla perinteestä eikä niinkään herkuttelusta.

-Vanha pääsiäisen perinne,eikä ihan kamalaa maultaankaan.

- Mämmi on perusteellisen hyvää mutta vain kerman kera.

- Uusin lempitapani on syödä mämmiä vaniljajäätelön kanssa. Ihanaa!

-Mämmihän on herkullista! Ihmettelen,että ihmiset jotka pitävät ruisleivästä,eivät pidä mämmistä. Olisikohan silmät kiinni syöminen helpompaa?!

- Tumma, vahvanmakuinen olut tai portteri on hyvää mämmiä, jos sitä juo liikaa, tulee kärsimyskin koettua omakohtaisesti.

- Sehän on kuin jo kertaalleen syötyä.

- Mämmi on suomalainen perinneruoka ja herkku. Samoista aineksista kuin esim leipä. Se on Suomessa taidolla valmistettua ja todella maukasta herkkuruokaa. Kokeile jos et ole jo tutustunut mämmiin. Parempaa on vaikea löytää!

- Työskentelen lastenhoitoalalla ja näin pääsiäisen aikana toimipaikassani on tarjolla välipalana mm. mämmiä ja pashaa. Lapsille pitää näyttää hyvää esimerkkiä ja ainakin maistaa kaikkia ruokia mitä tarjolla on. Mämmihän kuuluu pääsiäiseen siinä missä kinkku ja kalkkuna jouluun tai sima ja tippaleivät vappuun.Ketään ei saa tietenkään pakottaa vasten omaa tahtoaan syömään kyseisiä tuotteita.

Työskentelen lastenhoitoalalla ja näin pääsiäisen aikana toimipaikassani on tarjolla välipalana mm. Mämmiä ja Pashaa. Lapsille pitää näyttää hyvää esimerkkiä ja ainakin maistaa kaikkia ruokia mitä tarjolla on.Mämmihän kuuluu pääsiäiseen siinä missä kinkkukalkkuna jouluun tai sima ja tippaleivät vappuun.Ketään ei saa tietenkään pakottaa vasten omaa tahtoaan syömään kyseisiä tuotteita.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.