Mainos

Malagan bussiturman käsittely takkuaa

Osa Malagan bussiturman uhreista ei ole vieläkään saanut vakuutuskorvauksiaan, vaikka turmasta tulee huomenna kuluneeksi vuosi.

Tiedotuspäällikkö Veikko T. Valkonen Liikennevakuutuskeskuksesta kertoo korvausten viipyneen muun muassa siksi, että joidenkin uhrien vammojen hoito on yhä kesken, eikä kustannuksia osata vielä arvioida.

Jotkut puolestaan neuvottelevat yhä korvaussummasta, sillä heille koituvista kustannuksista on tullut uutta tietoa sen jälkeen, kun vakuutusyhtiö teki tarjouksensa. Suurin osa uhreista ja omaisista on Valkosen mukaan kuitenkin jo saanut korvauksensa.

Korvausvaatimusten jättämiseen oli vuosi aikaa. Valkosen tietoon ei ole tullut, että yksikään uhreista tai omaisista olisi jäämässä vaille korvauksia siksi, ettei olisi saanut vaatimusprosessia alulle ajallaan.

Oikeudenkäyntiä odotellaan yhä

Bussiturman käsittely oikeudessa ei ole vieläkään alkanut, vaikka alun perin luultiin, että oikeutta käytäisiin jo viime syksynä.

Prosessia on viivästyttänyt onnettomuuden suomalaisuhrien ja heidän omaistensa kuuleminen.

Rikosylikomisario Lars Henriksson keskusrikospoliisista kertoo kuitenkin, että kaikkien asianosaisten kuulustelut ja tiedot heidän korvausvaatimuksistaan on jo muutama viikko sitten lähetetty Espanjaan.

Toista tuhatta sivua laaja aineisto käännettiin espanjaksi Suomessa, ja siihen laadittiin seikkaperäinen tiivistelmä. Henrikssonin mukaan aineiston pitäisi olla espanjalaisille käyttökelpoista sellaisenaan.

Espanjan Malagassa vuosi sitten sattuneessa bussiturmassa kuoli yhdeksän suomalaista ja loukkaantui 20.

Onnettomuus tapahtui, kun humalainen espanjalaismies lähti ohittamaan bussia maastoautolla. 27-vuotias kuski menetti autonsa hallinnan, törmäsi sivukaiteeseen ja paiskautui päin bussia. Hän puhalsi jälkeenpäin 1,0 promillea.

Useiden espanjalaislehtien haastattelemien silminnäkijöiden mukaan kuski oli kaahannut ja ohitellut autoja vaarallisesti ennen onnettomuutta. Häntä epäillään yhdeksästä kuolemantuottamuksesta ja neljästäkymmenestä törkeästä vammantuottamuksesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.