Mainos

Maksuton influenssarokotus nyt myös odottaville äideille

Maksuttoman kausi-influenssarokotteen saa tänä syksynä entistä useampi suomalainen.

Sosiaali- ja terveysministeriön tuoreen asetuksen mukaan rokotteen saavat ensi kuun alusta alkaen muun muassa raskaana olevat naiset, koska odottavien äitien riski sairastua vakavaan influenssaan on muita samanikäisiä korkeampi.

Lisäksi loppuraskauden aikana annettu rokote suojaa jonkin verran myös syntyvää lasta ensimmäisten kuuden kuukauden aikana.

Kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvan rokotteen ottaminen on vapaaehtoista.

Myös hoitohenkilökuntaa suojataan

Rokotusohjelmaan lisätään myös infektiopotilaiden tai infektioalttiiden potilaiden välittömään hoitoon osallistuva sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö.

STM:n mukaan rokottamisella halutaan suojata henkilökunnan lisäksi myös heidän hoidossaan olevien potilaita ja pitkäaikaishoidon asiakkaita. Henkilöstön rokottamisen katsotaan vähentää merkittävästi potilaiden tartuntoja, jolloin myös epidemiat sairaaloissa ja muissa hoitolaitoksissa vähenevät. Influenssasuojan kerrotaan kasvavan etenkin ikääntyneiden vuode- ja vanhainkotiosastoilla sekä vastustuskyvyltään heikentyneiden potilaiden hoidossa.

Muiden väestöryhmien kausi-influenssarokotussäännökset pysyvät ennallaan. Tämä tarkoittaa sitä, että rokotusta tarjotaan edelleen maksutta 6-35 kuukauden ikäisille pikkulapsille, 65 vuotta täyttäneille ikäihmisille sekä perussairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluville henkilöille.

Riskiryhmiin kuulumattomat suomalaiset voivat ottaa kausi-influenssarokotteen, jos maksavat sen itse.

Kausi-influenssarokote antaa tänä vuonna suojaa myös sikainfluenssaa vastaan. Rokote on kuitenkin erityyppinen kuin Pandemrix-rokote, jonka mahdollista yhteyttä lasten lisääntyneisiin narkolepsiatapauksiin tutkitaan parhaillaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.