Makeaan ja suolaiseen leivontaan: Uusi Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina
www.myllynparas.fiMyllyn Paras
Julkaistu 06.07.2012 10:50(Päivitetty 07.02.2014 15:08)
Markkinoille on saapunut runsaskuituinen, voilla leivottu taikinauutuus, jossa on 21 prosenttia ruista ja 9 prosenttia kauraa makua antamassa. Taikina soveltuu sekä suolaiseen että makeaan leivontaan.
Tässä uutuudessa on kuluttajien kiittelemä kätevä, pyöreä muoto. Uutuustaikinamme on kotimainen Avainlippu-tuote.
Katso alta herkulliset resepti-ideat!
Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina 380 g
KÄYTTÖOHJE: Ota taikinalevy sulamaan huoneenlämpöön n. tunti ennen leivontaa. Voit myös sulattaa taikinan varovasti mikroaaltouunissa 20-60 s (800 W). Painele sulanut taikina piirakkavuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Lisää haluttu täyte ja paista 180-200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 35-min täytteestä riippuen. Laktoositon.
Parsapiirakka Ruispohjaan
n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka
1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina (380 g)
Täyte:
2-3 rkl voita 2-3 sipulia varsineen 500 g vihreää parsaa 250 g ricotta- tai tuorejuustoa 2½ dl kolmen juuston kermaa tai soijakermaa 2 munaa 1-2 tl (yrtti)suolaa 1 tl sitruunapippuria 1 rasia kirsikkatomaatteja tuoretta basilikaa
Ota pakastetaikinapohja sulamaan. Paista sillä aikaa pannulla voissa kuoritut ja pilkotut parsan palat (n. 4-5 cm) ja sipulit. Ota pannu pois liedeltä.
Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, vuokaa ei tarvitse voidella. Levitä piiraan pohjalle paistettu sipuliseos ja parsat kauniisti säteittäin. Sekoita ricotta- tai tuorejuusto, kerma, munat ja mausteet. Kaada täytteiden päälle. Jaa päälle kauniisti kirsikkatomaatteja puolikkaina.Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min. Koristele basilikanlehdin tai basilikasilpulla.
Myllyn Paras
Rukiinen Kasvis-juustopiirakka
n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka
1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina (380 g)
Kasvistäyte:
2 rkl voi-öljyseosta 15 cm purjosipulia renkaina (1 porkkana suikaleina) 300 g fenkolia suikaleina 1 tl kuminaa1 tl rakuunaa 1 tl mustapippurirouhetta ½ tl yrttisuolaa 250 g ricotta- tai tuorejuustoa 1 suippopaprika (punainen) 50 g parmesaanilastuja
Ota pakastetaikinapohja sulamaan, taputtele se vuoan pohjalle ja reunoille. Vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Valmista täyte: paista pannulla rasvassa purjosipulirenkaita sekä porkkana- ja fenkolisuikaleita, mausta kuminalla, rakuunalla, mustapippurirouheella ja yrttisuolalla. Lisää lopuksi tuorejuusto. Levitä täyte hieman jäähtyneenä piirakkapohjalle. Leikkaa päälle paprikarenkaita.
Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min. Lisää parmesaanilastuja piirakan päälle paiston puolivälissä.
Pyöreä Rukiinen Mamman Marjapiirakka
Myllyn Paras
n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka
1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina (380 g)
Täyte:
4-5 dl puolukoita (jäisinä, jos pakaste) 1 tlk kermaviiliä (laktoositon käy) 1 muna ½ dl sokeria 1 tl vaniljasokeria
Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti, levitä pohjalle puolukat. Sekoita kermaviili, muna ja sokerit keskenään. Kaada seos puolukoiden päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.