Mainos

Makeaan ja suolaiseen leivontaan: Uusi Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina

Markkinoille on saapunut runsaskuituinen, voilla leivottu taikinauutuus, jossa on 21 prosenttia ruista ja 9 prosenttia kauraa makua antamassa. Taikina soveltuu sekä suolaiseen että makeaan leivontaan.

Tässä uutuudessa on kuluttajien kiittelemä kätevä, pyöreä muoto. Uutuustaikinamme on kotimainen Avainlippu-tuote.

Katso alta herkulliset resepti-ideat!

Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina 380 g

KÄYTTÖOHJE: Ota taikinalevy sulamaan huoneenlämpöön n. tunti ennen leivontaa. Voit myös sulattaa taikinan varovasti mikroaaltouunissa 20-60 s (800 W). Painele sulanut taikina piirakkavuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Lisää haluttu täyte ja paista 180-200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 35-min täytteestä riippuen. Laktoositon.

Parsapiirakka Ruispohjaan

n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina (380 g)

Täyte:

2-3 rkl voita
2-3 sipulia varsineen
500 g vihreää parsaa
250 g ricotta- tai tuorejuustoa
2½ dl kolmen juuston kermaa tai soijakermaa
2 munaa
1-2 tl (yrtti)suolaa
1 tl sitruunapippuria
1 rasia kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa

Ota pakastetaikinapohja sulamaan. Paista sillä aikaa pannulla voissa kuoritut ja pilkotut parsan palat (n. 4-5 cm) ja sipulit. Ota pannu pois liedeltä.

Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, vuokaa ei tarvitse voidella. Levitä piiraan pohjalle paistettu sipuliseos ja parsat kauniisti säteittäin. Sekoita ricotta- tai tuorejuusto, kerma, munat ja mausteet. Kaada täytteiden päälle. Jaa päälle kauniisti kirsikkatomaatteja puolikkaina.Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min. Koristele basilikanlehdin tai basilikasilpulla.

Rukiinen Kasvis-juustopiirakka

n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina (380 g)

Kasvistäyte:

2 rkl voi-öljyseosta
15 cm purjosipulia renkaina
(1 porkkana suikaleina)
300 g fenkolia suikaleina
1 tl kuminaa1 tl rakuunaa
1 tl mustapippurirouhetta
½ tl yrttisuolaa
250 g ricotta- tai tuorejuustoa
1 suippopaprika (punainen)
50 g parmesaanilastuja

Ota pakastetaikinapohja sulamaan, taputtele se vuoan pohjalle ja reunoille. Vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Valmista täyte: paista pannulla rasvassa purjosipulirenkaita sekä porkkana- ja fenkolisuikaleita, mausta kuminalla, rakuunalla, mustapippurirouheella ja yrttisuolalla. Lisää lopuksi tuorejuusto. Levitä täyte hieman jäähtyneenä piirakkapohjalle. Leikkaa päälle paprikarenkaita.

Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min. Lisää parmesaanilastuja piirakan päälle paiston puolivälissä.

Pyöreä Rukiinen Mamman Marjapiirakka

n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina (380 g)

Täyte:

4-5 dl puolukoita (jäisinä, jos pakaste)
1 tlk kermaviiliä (laktoositon käy)
1 muna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti, levitä pohjalle puolukat. Sekoita kermaviili, muna ja sokerit keskenään. Kaada seos puolukoiden päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Vinkki: Kokeile myös mustikoilla.

Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Artikkeli: Myllynparas.fi

Lue myös:

    Uusimmat