Mäkäräinen paljastaa parantuneen hiihtovauhtinsa salat – "Näyttää sopivan lihaksistolleni"

Kaisa Mäkäräinen on takonut edellisissä ampumahiihdon maailmancup-kisoissa vakuuttavaa kyytiä. Sunnuntain yhteislähtökisassa Italian Anterselvassa suomalaisässä tykitti ylivoimaisesti nopeimman hiihtoajan – 40,1 sekunnin erolla ennen Slovakian Anastasia Kuzminaa.

12,5 kilometrin kisassa kolmanneksi sijoittunut Mäkäräinen kokee, että viimeaikainen kohentunut hiihtovauhti on punttitreenin peruja. Erityisiä hienosäätöjä hän ei harjoitteluunsa kaavaile ennen helmikuisia Pyeongchangin olympialaisia.

– Varmaan jatketaan voimaharjoittelua, mitä jo Ruhpoldingissa ja nyt Anterselvan viikolla tehtiin. Se näyttää sopivan minun lihaksistolleni ihan hyvin. Uskon, että parantunut hiihtovauhtikin löytyi punttisalin puolelta, Mäkäräinen sanoi MTV Sportille.

Mäkäräinen kuitenkin toteaa menevänsä päivä kerrallaan ja olevansa herkkänä kroppansa tuntemuksille.

"Toivotaan, että helmikuussa kaatuvat"

Hiihtäminen tuntuu Mäkäräisen mukaan koko ajan jaksavammalta. Entä ammunta, jossa merkittäviä ailahteluja ei ole suomalaiselta tänä talvena nähty?

– Ammunnan osalta on ollut kohtuutasaista. Mitään ihan supersuorituksia ei ole kovinkaan montaa mahtunut, ei yhtään nolla-nollaa tai neljältä paikalta nollaa. Toivotaan, että ne tulisivat lopputalven aikana. Mutta ihan tyytyväinen olen ollut ammuntaan koko ajan.

Neljä sakkoa sunnuntain yhteislähtökisassa pyssyttänyt Mäkäräinen muistuttaa, että ammunta on usein päivästä ja todella pienestä kiinni.

– Välillä roiskeet reunalta olisivat voineet kaatuakin. Toivotaan, että ne reunaosumat kaatuvat sitten helmikuussa, maailmancupin kokonaiskilpailua johtava suomalainen hymyilee.

Pyeongchangin olympialaisten ampumahiihtomittelöt saavat lähtölaukauksensa 10. helmikuuta naisten pikakilpailulla.

Pääkuvan videolla Mäkäräinen kommentoi sunnuntain yhteislähtökilpailua.

Lue myös:

    Uusimmat