Mainos

Maistuva mustikkatorttu

On ihana tehdä kesän ensimmäinen mustikkapiirakka tuoreista mustikoista! Kermaviili antaa mukavasti pientä hapokkuutta tämän maistuvan tortun täytteeseen. Pohjan voi leipoa itse tai käyttää valmista kauramurotaikinaa.

Piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm

  • 125 g margariinia tai voita
  • ¾ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • ½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 4 dl pikakaurahiutaleita
  • Täyte:
  • 3 dl mustikoita
  • 2 dl kermaviiliä
  • ½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 tl vaniljasokeria

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Kaada päälle mustikat. Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 35 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.