Mainos

Maija Lahtinen vapautettiin

Tampereen käräjäoikeus päästi tänään museonjohtaja Maija-Liisa Lahtisen vapaaksi vajaan viikon pidätyksen jälkeen.

Poliisi esitti hänen vangitsemistaan, mutta oikeus ei siihen suostunut. Koska oikeudenkäynti oli salainen, myös oikeuden käyttämät perusteet päätökseen pidettiin salassa.

Maija-Liisa Lahtinen on ollut viime viikosta lähtien pidätettynä vuonna 1994 kuolleen puolisonsa Urpo Lahtisen avioero- ja kuolinpesiin liittyvien poliisitutkimusten vuoksi. Pidätyksen lopettamisesta tutkinta jatkuu normaalisti.

Vangitsemisoikeudenkäynti pidettiin Tampereen yliopistollisen sairaalan tiloissa, koska Maija-Liisa Lahtinen sairastui pidätysaikana. Poliisi on epäillyt, että Urpo Lahtisen varoja on siirretty laittomasti ulkomaille yli 30 miljoonaa markkaa. Rahansiirtojen arvellaan tapahtuneen keväällä 1994 noin puoli vuotta ennen Lahtisen kuolemaa. Maija-Liisa Lahtinen on kiistänyt tietävänsä mitään rahansiirroista.

Kustantaja Urpo Lahtinen loi Hymy-lehden ja muiden liiketoimiensa avulla satojen miljoonien markkojen omaisuuden. Tästä omaisuudesta on kiistelty Urpo ja Hymy Lahtisen avioeropesän ja Urpo Lahtisen kuolinpesän selvittelyssä. Urpo ja Hymy Lahtinen erosivat vuonna 1991.

Urpo Lahtisen poika Jeppe teki jo vuonna 1995 tutkimuspyynnön isänsä varojen kohtalosta. Poliisitutkinta on ollut vireillä siitä lähtien.

Maija-Liisa Lahtinen toimii Ylöjärvellä sijaitsevan taidemuseo Villa Urpon johtajana. Museota ylläpitää Urpo Lahtisen perustama Urpo ja Maija Lahtisen säätiö. Säätiön taidekokoelmassa on noin 500 teosta. Säätiö jakaa joka toinen vuosi suuren taidepalkinnon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.