Henrin lumityöt karkasivat käsistä: Pihalle nousi Nokian oma Kursk-sukellusvene – katso video!

Henri Petro teki tyttärilleen seitsenmetrisen sukellusveneen lumesta: ”Naapureiden lapsetkin saaneet uuden leikkipaikan” 0:24
Katso videolta, miltä kunnioitettavan kokoinen sukellusvene näyttää. Rakennelmaan pääsee myös sisälle!

Runsas lumentulo on saanut monet suomalaiset suorastaan hullaantumaan. Luovuus on päässyt valloilleen, kun kerrankin materiaalista ei ole pulaa.

Nokialaisella Henri Petrolla on ollut tapana joka vuosi rakentaa lumesta jotain lapsilleen, jos vain lumitilanne on sen sallinut.

Tänä vuonna lumesta ei pulaa ole ollut, ja se lienee osasyy tähän mittavaan projektiin.

Kaikki alkoi lumitöiden ohessa syntyneestä pitkästä tasaisesta penkasta. Perheenisä kysyi lapsiltaan, että mitä saisi olla: Juna, valas, laiva vai ydinsukellusvene?

Lapset valitsivat sukellusveneen. Nimeksi valikoitui Kursk, uponneen venäläisen sukellusveneen mukaan.

Yhdessä illassa ei venettä vesille saatu.

– Tekemiseen meni noin kaksi viikkoa.  Ensin muotoilu lasten kanssa ja sitten vahdin, etteivät lapset leiki sillä liian aikaisin, että sukellusvene sai jäätyä kunnolla, Petro kertoo.

– Ajoitin muotoilun viimeiseen suojakelipäivään. Sitten iltaisin koversin sitä ontoksi ja jäädytin pintaa lisää joka ilta, että siitä tulisi turvallinen lapsille.

Led-valot sukellusveneen sisällä

Petron rakentama lumisukellusvene ei ole ihan mikä tahansa sukellusvene, sillä tässä yksilössä on mietitty kaikki aina valaistusta myöden. Kuka olisi uskonut, että uima-altaan kauko-ohjattavat led-valot toimivat moitteetta myös hieman toisenlaisessa ympäristössä.

– Olemme tehneet kaikenlaista ennenkin, mutta tämä kyllä hieman karkasi hanskasta, Petro veistelee.

Niin omat lapset kuin naapureidenkin ovat olleet mielissään uudesta leikkipaikasta.

– Hienosti ovat leikit sujuneet, ja on ollut kovassa käytössä päivittäin. Naapureiden lapsetkin ovat saaneet uuden leikkipaikan.

Lue myös:

    Uusimmat