Mainos

Mafia Tallinnan ex-kaupunginjohtajan surman takana?

Tallinnan entisen apulaiskaupunginjohtajan surman takana saattavat olla kilpailevat mafiajoukot, arvioivat virolaiset lehdet Äripäev ja Eesti Päeväleht. Äripäev nimeää epäillyiksi kaksi liigajohtajaa, jotka ovat olleet mukana Tallinnan keskustorin yksityistämiskuvioissa.

Surmattu entinen apulaiskaupunginjohtaja Mait Metsamaa oli Virossa varsin kiistelty henkilö. Hän kuului keskustapuolueeseen ja oli sen suurrahoittajia vuosikausia. Hän kuitenkin pyysi noin kuukausi sitten eroa puolueen jäsenyydestä, koska ei halunnut saattaa tulevassa oikeudenkäynnissä puoluetta huonoon valoon. Nuorempana hänet tunnettiin myös huippuluokan karatekana ja orkesterinjohtajana.

Metsamaa joutui Tallinnassa vainon kohteeksi ajettuaan kesällä autollaan kuoliaaksi kaksi ihmistä. Hänen epäiltiin olleen humalassa tai huumeiden vaikutuksen alaisena ajaessaan lähivaloilla kaupungissa yli sadan kilometrin nopeudella. Verikoe osoitti kuitenkin syytökset vääriksi. Yleistä mielipidettä tämä ei kuitenkaan muuttanut, koska tiedettiin, että hän oli aiemminkin ollut osallisena liikenneonnettomuudessa, joka vaati 11-vuotiaan pojan hengen.

Apulaiskaupunginjohtajana Metsamaalla oli vaikeuksia jopa kahden kaupunginjohtajan kanssa, jotka epäilivät hänen yksityistäneen Tallinnan vanhan kaupungin asuntoja alihintaan. Metsamaa toimi liikemiehenä polttoainekaupassa. Hän oli myös tunnetun ravintola Carinan sekä matkatoimisto Baltic Toursin johdossa.

Keskustorin liigat epäilyksen alla

Metsamaan surma tapahtui Lastenkodinkadulla Tallinnan keskustorin vieressä. Samassa talossa asuu myös keskustorin omistajia ja kassanhoitaja. Metsamaa jäi torin johtokuntaan erottuaan 1998 apulaiskaupunginjohtajan virasta. Hän oli mukana torin pitkäaikaisten vuokrasopimusten neuvotteluissa. Torilla väitetään mafian hallitsevan toria. Torikauppiaat, jotka eivät ole suostuneet lahjuksiin, on karkoitettu alueelta. Myös pommit ovat surmanneet ainakin yhden työntekijän. Kiemuroihin on kytketty mukaan niin torilla toiminut suomalainen kalakauppias kuin läheinen tavaratalokin.

Lehtitietojen mukaan Metsamaa jätti tilittämättä edelleen saamansa kahdeksan miljoonan kruunun lahjoman, mutta ei myöskään tehnyt rahan edestä sovittuja palveluksia, kertoo Eesti Päeväleht. Poliisin mukaan surmatalossa asuvaa naista, jonka väitetään olleen Metsamaan ystävä, ei vielä ole kuulusteltu.
(STT-Eta)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.