Madventures-Riku: Ällöttävin ruoka oli koiran keuhko

Madventures-sarjan pohjalta julkaistaan tällä viikolla Mad Cook – Kulinaristinen seikkailukirja, johon Riku Rantala ja Tuomas ”Tunna” Milonoff ovat koonneet eksoottisimpia ruokakokemuksiaan maailman matkoiltaan.

Riku ja Tunna maistelivat mitä kummallisimpia otuksia Madventuresin Madcook-osiossa, jossa toivotettiin katsojat tervetulleiksi maailman yrjöttävimpiin keittiöihin. Iljettävimmiksi makuelämyksikseen Riku listaa koiran keuhkot sekä grillatun tongalaisen lepakon.

– Koiran kohdalla kokemukseen liittyi sen valmistus, sillä koira on länsimaissa kuitenkin ihmisen paras ystävä. Jokainen tietää, miltä märkä koira haisee, ja siihen makuun lisättynä karsinogeenit. Sisäelimet ovat muutenkin aika synkkä elementti, mies kuvailee.

Lepakko oli puolestaan grillattu nuotiolla millään tavalla suolistamatta.

– Se oli periaatteessa hiilestynyt pala suolia. Niin sanotusti aika rustiikkinen kokemus, Riku muistelee.

Karmeiden kokemusten lisäksi löytöretkeilijät kohtasivat myös yllättäviä herkkuja. Sellainen oli muun muassa raaka lampaan maksa.

– Se oli beduiinien herkku Jemenissä. Lammas teurastettiin heidän rituaaliensa mukaisesti, maksa irti, kalvot pois ja siitä sitten veistettiin ohuita siivuja. Se suorastaan suli suussa. Siinä kohti tosin vähän pelkäsin, tulisinko kipeäksi, mutta en tullut.

Miehet ovat erikoisista kokeiluistaan huolimatta säästyneet yleensä vatsanpuruilta maailman syrjäisimpiäkin kolkkia kolutessaan.

– Yleensä vatsataudin saa huonon käsihygienian vuoksi. Ja jäätelöä tai jäitä ei paljon tropiikissa kannata suuhunsa laittaa. Liha tulisi syödä läpikypsänä, ja ylipäätään kannattaa syödä ruoka hyvin kuumennettuna. On hyvä valita ruokapaikkoja, jotka ovat suosittuja paikallisten keskuudessa. Siellä käytetään paikallisia raaka-aineita ja safka kiertää, Riku ohjeistaa.

MADVENTURES IIIuusinnat Subilla perjantaisin kello 21.30, alk. 19.11.

(MTV3–ANULIINA TULLA)

Lue myös:

    Uusimmat