Mainos

Madridin turmakone ei syttynytkään tuleen ennen nousua

Madridin lentoturmasta on julkaistu ilmailuhallinnon kuvaama video, jonka mukaan lentokoneen moottori ei syttynytkään tuleen ennen nousua.

Espanjalaisten sanomalehtien mukaan videosta voi nähdä, että kone syttyi tuleen vasta pudottuaan maahan. Lehdet julkaisivat aiemmin useita silminnäkijäkuvauksia, joissa kerrottiin vasemman moottorin olleen tulessa ennen nousua.

Asiantuntijoiden mukaan Spanairin turmaan ei ollut vain yhtä syytä, vaan sen aiheutti todennäköisesti sarja erilaisia teknisiä vikoja. Ilmailuhallinnon ja lentokoneteknikoiden ammattiliiton mukaan moottorin hajoaminen tai koneen ilmastointilaitteen vika eivät voineet yksinään aiheuttaa maahansyöksyä.

El Mundo -lehden mukaan ilmailuhallinto epäilee, että lentokoneen moottorista olisi saattanut irrota palasia, jotka vaurioittivat koneen pyrstöä. ABC-lehdessä puolestaan kerrottiin, että ilmailuhallinnon mukaan turmakoneella ei olisi ollut nousun aikana tarpeeksi työntövoimaa.

Tutkijat selvittävät parhaillaan koneen mustien laatikoiden sisältöä. Onnettomuustutkinnasta odotetaan pitkää, sillä turma on Espanjan pahin lento-onnettomuus 25 vuoteen.

Uhrien tunnistus jatkuu

Lentoturmassa kuolleiden 153 uhrin tunnistustyö on jatkunut tänään. Useimmat uhreista paloivat onnettomuudessa niin pahoin, että vain 59 on pystytty tunnistamaan sormenjälkien perusteella. Loppujen 94:n henkilöllisyys joudutaan varmistamaan dna-testien avulla.

Ensimmäiset tunnistetut ruumiit on toimitettu tänään Kanariansaarille, mistä yli puolet koneen matkustajista oli kotoisin.

Espanjalaiset sanomalehdet uutisoivat, että useat matkustajat olisivat halunneet poistua turmakoneesta, jonka lähtö viivästyi ilmastointijärjestelmässä todetun vian vuoksi noin tunnilla. Heitä ei kuitenkaan päästetty enää ulos.

- He eivät päästä meitä lähtemään, ovet on suljettu, erään matkustajan kerrotaan sanoneen vaimolleen tekstiviestissä, kun vaimo oli pyytänyt miestä jäämään pois koneesta.

Kohtalokas onnettomuus sattui keskiviikkona Barajasin lentokentällä Madridissa, kun Kanarialle matkalla ollut kone rysähti maahan heti nousun jälkeen. Koneessa oli yhteensä 172 matkustajaa ja miehistön jäsentä, mukaanlukien kaksi sylivauvaa ja 20 vanhempaa lasta.

Vain 19 matkustajaa selvisi hengissä. Heistä yksi oli suomalainen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.