Maanpuolustusyhdistyksen koulutuksessa alaikäisiä ja aseita– Puolustusministeriö pyytänyt poliisitutkintaa

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen koulutukseen on vuosien 2016–2018 aikana osallistunut 18 vuoden ikärajasta huolimatta alaikäisiä, kertoo Puolustusministeriö. Lisäksi yksittäisiä alaikäisiä osallistujia oli koulutuksessa, jossa oli käytössä Puolustusvoimien aseita.

Lisäksi Puolustusvoimien aseita ja ampumatarvikkeita on luovutettu mahdollisesti säännösten vastaisesti Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen koulutukseen. Aseita on kuitenkin käsitelty kyseisissä koulutuksissa Puolustusvoimien henkilökunnan valvonnassa.

Puolustusministeriö on pyytänyt keskusrikospoliisia tutkimaan asiaa.

Ministeriö kertoo myös havainneensa puutteita Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen valtionavustuksen käsittelyssä. Ministeriö kertoo kehittävänsä havaintojen perusteella vapaaehtoisen maanpuolustuksen valvontaa. Puolustusministeriö teki viime ja toissa vuonna laillisuusvalvontatarkastuksen vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta.

Tarkastuksen kohteina olivat erityisesti Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen antama koulutus alaikäisille, Puolustusvoimien ampuma-aseiden käyttö Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen koulutuksessa ja Puolustusvoimien tilaamassa sotilaallisessa koulutuksessa, yhdistyksen valtionavustusten käsittely sekä Puolustusvoimien ja puolustusministeriön vapaaehtoisen maanpuolustuksen valvonnan lainmukaisuus.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja