Maalaa väriä ja elävyyttä seiniin

Uuden ilmeen huoneelle saat, kun maalaat seinät. Vähemmälläkin toki pääsee ja yllättävän piristäviä muutoksia asuntoonsa saa maalaamalla vain yhden seinän. Värinkin uskaltaa valita rohkeammin, kun koko huone ei vaihda väriä.

Sisustusmaaleilla maalatessa itse työ ei vie kauaa, mutta ennen maalin ostoa on syytä uhrata tovi halutun tuloksen suunnittelulle. Kannattaa miettiä, millaisen tunnelman huoneeseen haluaa luoda; kaipaatko eläämääsi intohimon punaista vai rauhoittavan viileää vaaleansinistä?

Eteinen, asuntosi käyntikortti, voi saada piristysruiskeen vaikkapa turkoosin ja keltaisen yhdistämisestä. Nämä värit tuovat myös ruskeat huonekalut ja esineet aivan uudella tavalla esille.

Tehosteainetta maalin päälle

Uutta ilmettä haettaessa ei kuitenkaan tarvitse tyytyä pelkästään värin valintaan. Sisustusmaalien pinnalle myydään nykyään tehosteaineita, joilla voi nimensä mukaisesti tehostaa maalipintaa luomalla kosketeltavan, kohoilevan pinnan. Tikkurila on yhteistyössä Benettonin kanssa kehittänyt maaleja ja niihin yhteensopivia tehosteaineita. Miltä kuulostavat farkku, tiili tai kimmeltävä seinäpinta?

Efektipintoja varten on olemassa valmiita työkaluja, joilla haluttu lopputulos saavutetaan vaikkei taiteilijan vikaa olisikaan. Vesiohenteisiin sisustusmaaleihin sopii työvälineeksi vettä imemätön tekokuitusivellin. Maalausrupeama kannattaa tehdä parityöskentelynä, sillä tietty ripeys tuo paremman lopputuloksen maalipintaan. Käsiteltävien seinien on oltava tasaisia.

Joskus on parempi käyttää kahta väriä yhden sijasta. Tällöin voi myös maalien avulla tehdä vaikka kuvioita seinään.

Mikäli "uudet" värit kuten turkoosi ja keltainen kuulostavat omaan kotiin liian räväköiltä vaihtoehdoilta voi tehostemaalin pohjalle toki valita aivan "tavallisen" suomalaisen sisustusvärin, kuten valkoisen. Valkoinen pohja, jonka päälle on levitetty valkoista kimmalletta luo erinomaisen taustan tauluille. Kimallus tulee parhaiten esiin valon osuessa seinään.

(MTV3)Kuvat: Benetton

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja