Maajoukkuelautailijoilla patterit täysillä

Lumilautamaajoukkueen leiri Uudessa-Seelannissa kestää eri lautailijoiden kohdalla kuukaudesta puoleentoista kuukautta. Miten lumimiesten ja -naisten leirielämä sujuu treenien ulkopuolella?

Aamulla autoon ja rinteeseen, iltapäivällä tenniskentille tai skeittaamaan. Siinä karkeasti ottaen Suomen lumilautamaajoukkueen treeniohjelma. Kuntoa pidetään yllä pitkin päivää, mutta vapaahetkiäkin löytyy.

- Hengaillaan Wanakan keskustassa tai surffataan netissä – jos se toimii, Roope Tonteri kertoo vapaa-ajan vietosta. – Ihan kaikkina päivinä ei kuitenkaan olla rinteessä, pitää olla lepopäiviäkin.

Lepopäivien urheiluannostuksen saa televisiosta: tenniksen U.S. Open ja Daegun yleisurheilun MM-kisat pyörivät taustalla, kun laskijat laittavat aamiaista.

- Ei tämä tietysti lomaa ole, mutta onneksi aika leppoisaa kuitenkin. Saa tehdä sitä, mistä tykkää, toteaa Enni Rukajärvi.

Osa suomalaislautailijoista aloittaa kilpailukauden vasta myöhemmin tänä vuonna, mutta harjoitusten lomassa Tonteri ja Antti Autti ovat menestyneet slopestylessä ja Janne Korpi nappasi kultaa halfpipessa. Juhlahumuun ei kuitenkaan ole vielä ollut aikaa.

- Yleensä mennään joukkueen kanssa syömään, jos menee hyvin, Korpi kertoo. – Sen isommin ei viitsi juhlia, kun pitää kuitenkin mennä seuraavana päivänä rinteeseen.

Joukkue on vuokrannut Wanakasta talon, jonne mahtuu koko 12-henkinen edustusryhmä. Laskukamojen lisäksi nurkista löytyy skeittidekkejä ja tennismailoja. Vaikka tunnelma on tiivis, nurkissa voi silti vetää.

- Näissä täkäläisissä kämpissä tapaa olla vähän viileää. Talot ovat vetoisia ja niitä saatetaan lämmittää vain yhdellä takalla tai patterilla. Meidän edellisessä kämpässä ei edes saanut pitää ylimääräisiä lämmittimiä, koska edelliset vuokralaiset olivat aiheuttaneet sellaisella tulipalon, virnistää päävalmentaja Pekka Koskela.

Lumilautailumaajoukkueen leiri kestää syyskuun puoliväliin asti. Osa jatkaa matkaa sen jälkeenkin. Antti Autti lähtee kuvaamaan lautailuelokuvaa Argentiinaan. Osan kohdalla kotiinpaluu on edessä puolestaan jo syyskuun alkupuolella.

- Pitää palata inttiin, Markus Malin hymyilee.

Lue myös:

    Uusimmat