Mainos

Maailman vanhin vitsi peräisin 4 000 vuoden takaa

Tuo nyt on vanha vitsi, on tapana kuitata kulahtanut huumori. Maailman vanhin nykyisin tunnettu vitsi on peräisin liki 4 000 vuoden takaa, noin vuodelta 1 900 eKr.

Sumerilaisten kehittämä vitsi osoittaa, että vessahuumori eli ja voi hyvin jo ammoisina aikoina. Lohkaisu kuuluu:

- Mitä ei ole tapahtunut koskaan ikimuistoisista ajoista lähtien? Vastaus: Sulhasensa kainalossa oleva nuori nainen ei ole pieraissut.

Arviolta 300 vuotta nuorempi on Egyptissä syntynyt vitsi, jossa kysytään, miten voi viihdyttää kyllästynyttä faaraota.

- Pitää lähettää alas Niiliä laivalastillinen nuoria naisia, jotka on puettu pelkkiin kalastusverkkoihin. Sitten pitää yllyttää faarao kalastamaan.

Iäkkäin tunnettu brittiläisen huumorin esimerkki on noin vuodelta 1000. Siinä tahdotaan tietää, mikä heiluu miehen lanteilla ja haluaa lävistää reiän, joka on lävistetty usein ennenkin. Oikea vastaus on avain.

- Vanhoissakin vitseissä on yhteistä se, että ne tarttuvat kernaasti tabuaiheisiin. Niissä kaikissa on jonkin verran kapinallisuutta, arvioi vanhimpia vitsejä tutkinut tohtori Paul McDonald.

Maailman kymmenen vanhimman vitsin luettelon julkaisi brittiläinen Wolverhamptonin yliopisto.

Joidenkin mielestä luetteloon pitäisi kuulua myös väite, jonka mukaan jalkapallon Uefa-cup perustettiin, jotta saadaan selville onko Wolverhampton maailman paras seurajoukkue. Entinen huipputiimi Wolves on rämpinyt Englannin aladivisioonissa jo hyvin pitkään.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.