"Maailman vanhin" pingviini on kuollut – 35-vuotiaan Rouva Wolowitzin tappoi aitaukseen päässyt kettu

Maailman vanhimpana pidetty kalliotöyhtöpingviini on kuollut ketun hampaisiin Edinburgin eläintarhassa Isossa-Britanniassa.

Asiasta kertoo eläintarha nettisivuillaan. Sen mukaan kettu pääsi sisään pingviinien aitaukseen tämän viikon keskiviikkona ja tappoi 35-vuotiaan Mrs Wolowitz eli suomeksi Rouva Wolowitz -nimisen pingviinin.

The Telegraph-lehden mukaan Rouva Wolowitz oli paitsi kyseisen eläintarhan tiettävästi myös koko maailman vanhin kalliotöyhtöpingviini. 35-vuotiaana se oli tuplannut elinaikaodotteensa ja oli yksi Edinburgin eläintarhan suosituimmista eläimistä.

Rouva Wolowitzin löydettiin torstaiaamuna, pingviinin tappanut kettu sen sijaan pääsi karkuun. Muut pingviiniaitauksessa olevat noin sata yksilöä eivät loukkaantuneet ketun iskussa.

13 toukokuuta 1987 kuoriutuneella Rouva Wolowitzilla oli yksi poikanen, vuonna 1991 kuoriutunut Mr Green, joka kuoli jo vuonna 2016.

Pingviinivainajan kuvaillaan olleen luonteeltaan täysin omaa luokkaansa ja sekä eläintarhan työntekijöiden että vieraiden suosiossa.  

3:59
Hurmaava video: Risto Raunio pääsi kuvaamaan keisaripingviinien elämää Antarktiksella: "Näytelmä eli koko ajan edessäni".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja