Mainos

Maailman suurin lastenkirjapalkinto luovutettiin Tukholmassa

Astrid Lindgrenin mukaan nimetyn viiden miljoonan Ruotsin kruunun arvoisen palkinnon sai tänä vuonna brasilialainen Lygia Bojunga.

Brasilialainen lastenkirjailija Lygia Bojunga otti eilen iltana Tukholmassa vastaan tämänvuotisen Astrid Lindgren-muistopalkinnon, maailman suurimman lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon.

-Aion käyttää palkinnon levittääkseni samaa valinnanvapauden ja riippumattomuuden tunnetta, jota Ruotsi on levittänyt maailmassa, hän sanoi Skansenin Solliden-näyttämöllä.

Palkinnon luovutti kruununprinsessa Victoria. Pääministeri Göran Persson puhui Astrid Lindgrenin taistelusta lasten puolesta ja vanhentunutta auktoriteettiuskoa ja moralismia vastaan. Hän osoitti kuitenkin sanansa myös Lygia Bojungalle.

-Onneksi uusia kirjallisia esikuvia syntyy globalisoituneessa maailmassa.

Palkintosummalla, viidellä miljoonalla Ruotsin kruunulla eli noin 540 000 eurolla, Bojunga pystyy toteuttamaan unelmansa, rakentamaan kirjatalon Brasilian köyhille lapsille.

Astrid Lindgren -muistopalkinto jaettiin nyt toisen kerran. Ensimmäisinä sen saivat itävaltalainen Christine Nöstlinger ja amerikkalainen Maurice Sendak.

(MTv3-TT-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.