F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Maailman kovatuloisimmat urheilijat – Räikkönen sijalla 32

Talouslehti Forbes on listannut vuoden suurituloisimmat urheilijat. Sadan kovimman tienaajan mukana on yksi suomalainen, Kimi Räikkönen.

Forbesin listauksessa on laskettu urheilijan kaikki mahdollisuudet tulot 1. kesäkuuta 2014 – 1. kesäkuuta 2015 väliseltä ajalta. Lehti laskee yhteen palkat, bonukset, palkintorahat, osallistumispalkkiot sekä arviot sponsorituloista. Sata parastuloisinta tienasi yhteensä 3,2 miljardia dollaria vuoden aikana.

Listan ylivoimainen ykkönen on nyrkkeilijä Floyd Mayweather, jonka tienestit vuoden ajalta ovat käsittämättömä 300 miljoonaa dollaria (noin 266 miljoonaa euroa). Hänet kehässä reilu kuukausi sitten kohdannut Manny Pacquiao on listan toinen 160 miljoonan dollarin tuloillaan. Forbesin mukaan Mayweather-Pacquiao-ottelun kaikkia tuloja ei ole edes vielä laskettu yhteen.

Mayweather ja Pacquiao ovat golfari Tiger Woodsin lisäksi ainoat urheilijat, jotka ovat tienanneet vuoden aikana yhdeksännumeroisen summan vuoden aikana. Woodsin kovin palkkavuosi oli 2009. Tämän vuoden listalla hän on yhdeksäs.

Listan kolmantena on jalkapallotähti Cristiano Ronaldo 79,6 miljoonan dollarin tuloilla ja neljäntenä kollega Lionel Messi (73,8 miljoonaa dollaria).

Kärkikymmenikössä ovat tennistähti Roger Federer (67,0), NBA-koripalloilijat LeBron James (64,8), Kevin Durant (54,1) ja Kobe Bryant (49,5) sekä Bryantin edelle kiilanneet golfarit Phil Mickelson (50,8) ja Woods (50,6).

Suomalainen F1-kuski Kimi Räikkönen löytyy listan sijalta 32. Forbesin mukaan hän tienasi viime kesäkuun alusta eteenpäin vuodessa 27 miljoonaa dollaria. F1-kuskeista tienestiykkönen on Mercedeksen Lewis Hamilton, joka ansaitsi Forbesin mukaan 39 miljoonaa dollaria vuodessa. Hän on listan sijalla 15.

Räikkösen tallikaverina viime kaudella ajanut Fernando Alonso löytyy listalta 17. sijalta 35,5 miljoonan tuloillaan. Räikkösen nykyinen tallikaveri Sebastian Vettel on listalla 21:s, hänen tulonsa vuodessa olivat 33 miljoonaa dollaria.

Sadan kovimman tienaajan joukossa on kaksi naista, tennistähdet Maria Sharapova ja Serena Williams. Sharapovan 29,7 miljoonan tulot tuovat listalla sijan 26 ja Williams on sijalla 47. Hänen vuotuiset tulonsa olivat 24,6 miljoonaa dollaria.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja