Mainos

Maa järisi taas Indonesiassa

Indonesiaa on koetellut jälleen voimakas maanjäristys. Voimakkuudeltaan 6,8 Richterin asteikolla mitattu maanjäristys koettiin Sumatran saarella varhain aamulla paikallista aikaa.

Yhdysvaltain seismologisen laitoksen mukaan kyseessä oli toiseksi suurin alueella vuorokauden kuluessa koettu järistys.

Järistyksen keskus oli 25 kilometrin syvyydessä merenpohjassa. Viranomaisten mukaan jälkijäristyksessä kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen.

Suomalaisia ei kateissa

Jo eilen Indonesiaa ravisteli voimakas järistys. Sen uhrien määrän kerrotaan nousseen yli tuhanteen. Alueelta saatujen tuhojen arviot vaihtelevat kuitenkin paljon.

Suomen ulkoministeriö ei ole saanut tietoja, että suomalaisia olisi kateissa Sumatralla.

- Maanjäristysalueella ei meidän tietojen mukaan ei ole ollut suomalaisia eikä siellä asu suomalaisia. Sumatran saarella on kyllä suomalaisia mutta aivan toisella suunnalla. Olemme olleet yhteydessä lähes kaikkiin suomalaisiin. Lehtitietojen mukaan siellä on sortunut rakennuksia ja siltoja. Ilmeisesti suurimmat vahingot on rakennuksien sortumisissa. En tiedä missä määrin kaupunki on tuhoutunut, mutta huomattavat tuhot kuitenkin, kertoi Suomen Indonesian -suurlähettiläs Antti Koistinen MTV:n uutisille.

Voimakkaan maanjäristyksen aiheuttama tsunami surmasi toissa päivänä ainakin 150 ihmistä Samoan saarilla Tyynellämerellä. Kuolleiden määrän uskotaan vielä nousevan.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.