Mainos

LVM:n selvitys: Matkapuhelut Suomessa Euroopan halvimmasta päästä

50 eurooppalaisen matkapuhelinoperaattorin vertailussa suomalaiset operaattorit sijoittuvat halvimpien palvelun tarjoajien joukkoon. DNA:n Perusliittymä oli kaikkein edullisin. Soneran Privat Duo oli neljänneksi halvin, Jippiin GSM kuudenneksi ja Radiolinjan Tandem-liittymä yhdeksänneksi edullisin, ilmenee liikenne- ja viestintäministeriön tekemästä selvityksestä. Telian Dual Basic -liittymä oli vertailussa 11:nneksi halvin ja RSL Comin GSM Dual 20:nneksi edullisin.

Ministeriö kartoitti suurimpien operaattorien puheluhintoja EU-maissa, Islannissa, Norjassa ja Sveitsissä nyt toista kertaa.

Puhelujen hinnat vaihtelevat reippaasti sen mukaan, soitetaanko saman vai kilpailevan operaattorin verkkoon ja mihin aikaan. Siksi vertailun pohjaksi oli rakennettu laskennallinen puhelukori, johon oli otettu arki- ja viikonloppupuheluita sekä operaattorin sisäisiä ja operaattorien välisiä puheluita yhteensä 150 minuutin verran kuukaudessa. Hintakorin tiedot kerättiin syyskuun alussa.

Edellisen kerran vastaava selvitys tehtiin helmikuussa, eikä hinnoissa sen jälkeen ollut tapahtunut kovin merkittäviä muutoksia. Suomalaisista operaattoreista 150 minuutin korin hinta pysyi ennallaan Jippiin, Radiolinjan, RSL Comin ja Telian liittymissä. Myös Soneralla varsinaiset puhelujen hinnat pysyivät ennallaan, mutta kuukausimaksun kallistuminen lisäsi kokonaiskustannusta. DNA:n hinta taas halpeni viidenneksen, mutta myös sen liittymätyyppi oli nyt eri kuin helmikuussa.

Koko Euroopassa kolmen halvimman operaattorin joukossa pysyivät sekä helmi- että syyskuun hinnoilla luxemburgilaiset operaattorit Tango ja Lux GSM. Kalleimpia hintoja puheluistaan perivät syyskuussa saksalaisen Mannesmannin D2 Fun ja sveitsiläisen Swisscomin Natel Swiss -liittymä.

Operaattorin sisäisten tekstiviestien lähetys oli nyt halvinta Jippiin GSM-liittymissä, joissa yhden tekstiviestin lähettämisestä laskutettiin syyskuussa 0,06 euroa eli noin 36 penniä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.